Preguntes i Respostes

Preguntes sobre un futur (llunyà)

Comentaris

1

Hola!

Potser faré una pregunta un xic estranya o poc realista però... és gratis preguntar jaja

Volia preguntar sobre estudiar a l'estranger... és recomanable?

Primer explicar la meva situació actual: encara no sóc major d'edat (em queden cinc mesos) després... faré nanociència i nanotecnologia a la UAB el vinent curs i, sí que és veritat que penso que m'agradarà i m'interessa bastant el temari, però... i si no?

Tinc molta por d'haver escollit malament i pot ser, perdré una oportunitat d'estudiar-hi fora d'aquí... sento que tenir noves experiències i diferents és genial. Però a la vegada penso que poder només estic fantasiejant.
Jo des de petita sento que on estic és perquè tothom fa el mateix camí... no segueixo el que desitjaria per més del món.

En conclusió... ja sé que aquest any aquesta idea no la puc ni plantejar (no he fet els tràmits, no estic preparada personalment ni econòmicament pel meu compte)... però, que m'aconselleu? És com a mínim una bona idea?

 

Moltes gràcies per endavant.

Comentaris

carla.roca

Hola, anamome210!

I tant que és una bona idea! Està clar que no penses com la majoria de persones, tot i que tampoc té res de dolent voler estudiar a Catalunya, ja que tenim universitats incloses als rànquings de les millors del món en molts aspectes!

Estudiar a l'estranger significa voler sortir de la teva "zona de confort": lluny de les teves amistats i família, en un altre idioma i amb l'aventura d'independitzar-te i viure pel teu compte. És tot un canvi que et pot aportar molt de creixement personal, acadèmic i professional!

Per tant, sí, i tant que pot ser una bona idea! Creiem que, ara per ara, el millor que pots fer és començar el grau al qual t'han assignat i veure si t'agrada. De cara al segon curs, pots plantejar-te continuar-lo en un altre país o començar de nou amb uns altres estudis fora de Catalunya. Hauràs de tenir en compte, però, el nivell d'idioma estranger que necessites, el preu del grau en aquest altre país i la quantia econòmica que necessitaràs per l'allotjament i els trasllats a Catalunya.

Si decideixes continuar els teus estudis a fora, hauràs de demanar com funciona el tràmit de "trasllat d'expedient" a la universitat desitjada. Si decideixes començar de nou, hauries d'informar-te de quin és el procés d'accés en el cas d'estudiants estrangers.

També convé recordar que, com a estudiant a la universitat, pots fer un període de mobilitat a Europa (Erasmus) o fora d'Europa, d'entre 3 i 12 mesos. Els pots fer per estudiar, per fer pràctiques i, fins i tot, per fer el Treball de Final de Grau (TFG). Hi ha moltes possibilitats i també pots demanar beques que t'ajudin a fer el pas.

Et recomanem que investiguis més què significa estudiar a l'estranger i quines opcions tens.

Esperem que t'hagi servit tota aquesta informació :)

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals