Preguntes i Respostes

Psicologia infantil/juvenil o educació infanfil?

Comentaris

1

Hola! Soc una estudiant que actualment esta fen el CFGS D'educació infantil. No tinc clar si continuar fen educació infantil a la universitat o encaminar-me a psicologia i despres fer el master de psicologia infantil/juvenil. M'agradaria molt poder ajudar i sobretot entendre el que passa a la gent i sobretot als infants. Potser psicologia m'obriria mes portes a nivell laboral que no pas educació infantil. Que hauria d'estudiar?

Comentaris

Redaccio

Hola, Tani17!

Creiem que amb qualsevol dels dos graus pots “ajudar” els infants i joves. Des del grau en Educació Infantil, només tens la sortida professional de Mestra (a banda de fer recerca en educació), però amb formacions posteriors com el màster que comentes, pots exercir la professió des d’una perspectiva més psicològica, entenent encara millor les necessitats de cada alumne/a i ajudant-lo/la perquè progressi i se senti plenament integrat/da en el grup de classe i amb els coneixements que li estan aportant.

D’altra banda, una de les sortides del grau en Psicologia és l’àmbit de l’educació, que, com bé saps, et permet exercir en centres de primària i secundària, en serveis territorials d’educació i en l’àmbit de l’educació especial. A banda, és important ressaltar que aquests estudis t’obren portes a l’àmbit clínic i al social. Això significa que també podries treballar en centres de salut, salut mental, planificació familiar, presons, psicologia comunitària i també en una clínica privada.

Hauries de pensar si a banda d”ajudar”, t’interessa “ensenyar”. Si descartes aquesta segona, millor decantar-te per Psicologia!

Esperem haver pogut donar-te un cop de mà!

Molta sort i fins aviat 🙂

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals