Preguntes i Respostes

Què estudiar?

Comentaris

1

Hola!!

 

Sóc alumne de 2n de batxillerat, estic fent el científic amb biologia, quimica, mates i física. La veritat és que no tinc massa idea de que fer, he reduit les meves opcions a medicina o Administració i Direcció d'Empreses+Dret. 

Són carreres molt diferents, però la veritat és que són les uniques que m'atrauen mínimament. No sé si tinc prou vocació per fer medicina, però per altra banda em preocupa que el dret se'm faci molt pesat. Fer ADE unicament no és una opció que em plantegi.

 

M'agradaria una carrera que em pugui diferenciar i que em permeti trobar feina amb facilitat, garantint-me un futur estable. No sé si ADE i dret compleix això, però per mi les sortides professionals del grau són importants. 

 

Espero que em pogueu ajudar a decidir-me!!!

Moltes gràcies!!

Comentaris

carla.roca

Hola!

Es diu molt que per estudiar Medicina necessites un munt de vocació i que, qui no la té, no val. La vocació és un tema complicat, ja que, moltes vegades, no es té vocació per res "quan has d'escollir" estudis universitaris. Moltes vegades, la vocació es desperta quan ja estàs estudiant, o molt de temps després.

Però el mateix pensem de la resta de graus, no només de Medicina! Ja no parlarem de vocació, sinó d'interès! El grau que comencis t'ha de generar curiositat i molt d'interès! Per tant, si creus que no és el cas de Medicina ni d'ADE, pots descartar aquests estudis. No sempre passa així, però és freqüent que estudiar un grau que no t'interessi et generi avorriment i, fins i tot, que l'acabis abandonant.

Per tant, si ADE+Dret és una disciplina que podria interessar-te, endavant! Sobre la pregunta de si aquests estudis et poden aportar prou sortides professionals, creiem que és un aspecte molt relatiu, ja que creiem que el camí professional se'l fa sempre el/la mateixa/a estudiant segons quina trajectòria professional té i si ho complementa amb algun màster, postgrau o curs. D'entrada, un doble grau et pot aportar el doble de sortides, ja que et formes en dues disciplines diferents però complementàries. Així doncs, tant podries treballar únicament en un àmbit empresarial com, al contrari, en un de legislatiu i, també, aconseguir una feina que complementi els dos mons.

T'aconsellem que facis molta recerca sobre el grau. Busca el nom a LinkedIn i entra als perfils que persones que ho hagin estudiat. Què et sembla la seva trajectòria professional? T'agradaria seguir un camí similar? És un molt bon exercici per imaginar-te on i en què pots treballar amb aquesta formació. També et recomanem parlar amb persones que hagin fet aquests estudis o similars. Per això, pots posar-te en contacte amb el Col·legi d'Economistes de Catalunya i el Col·legi d'Advocacia de Barcelona. Potser et poden resoldre tots els dubtes que tinguis sobre les sortides professionals!

Esperem haver pogut ajudar-te una mica :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals