Preguntes i Respostes

Què estudiar

Comentaris

1

Bon dia, 

Escric perquè aviat he de decidir el grau, i estic dubtant entre ADE o Enginyeria Biomèdica. No sé si són dues carreres molt diferents, però sé que hi ha alguns dobles graus enginyeria-ADE (no amb aquesta, per mala sort). 

M'agradaria una carrera amb futur. Estic fent el batxillerat científic, i les matèries de modalitat m'estan anant bé. M'agrada el món de l'empresa, però també m'agrada la part més científica de l'enginyeria biomèdica. 

 

Merci!!

Comentaris

carla.roca

Hola!

Els dos graus que comentes són extremadament diferents! 

  • Administració i Direcció d'Empreses (ADE) és un grau de la branca de les ciències socials i, bàsicament, et prepara per poder treballar en diverses àrees ben diferents de les empreses, o per engegar el teu propi projecte com a emprenedor. Alguns exemples d'assignatures són comptabilitat financera, estadística, gestió del talent (recursos humans), riscos laborals, emprenedoria, fiscalitat, comerç internacional, etc.
  • Enginyeria Biomèdica és un grau totalment tecnològic però amb unes pinzellades de temes de salut. En formen part assignatures com Física, Genètica i Genòmica, Electrònica, Sensors i Condicionadors de Senyals, Programació, Biomecànica, etc. Bàsicament, l'Enginyeria Biomèdica té com a objectiu construïr i crear màquines i sistemes per ajudar a millorar i avançar en Medicina. Per exemple, un casquet amb biosensors per llegir l'activitat cerebral d'un/a pacient.

Tant les enginyeries com ADE són carreres amb molt de futur i sortides professionals.T'aconsellem que et miris amb molta atenció les assignatures als plans d'estudis dels graus. T'ajudarà molt veure quin temari faràs exactament! 

Quan et decideixis per una de les dues, pensa que no té per què ser l'única decisió d'estudis que prendràs a la teva vida! Pots començar per un grau, però continuar amb un màster que cobreixi el teu interès per l'altra disciplina. Escollir un grau ara no et tancarà portes a fer una altra cosa més endavant :)

Esperem haver pogut ajudar-te una mica!

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

  • El responsable del tractament de les dades és la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC.
  • La finalitat és oferir el servei per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la UVic-UCC.
  • Les dades es tractaran sobre la base del consentiment de la persona per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la Universitat.
  • Es comunicaran únicament als centres amb els quals la UVic-UCC hagi convingut l’organització dels estudis que us interessen.
  • En qualsevol moment podreu exercir els drets a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació del tractament o bé oposar-vos-hi.
  • Podeu consultar informació addicional a Avís legal i protecció de dades.