Preguntes i Respostes

Què estudiar?

Comentaris

1

Bona tarda, 

Doncs, soc una noia que ha acabat de fer la sele i tot això. Malgrat que no tinguem les notes de la sele encara, estic una mica embolicada per quin grau de biociències m'agradaria fer (l'única cosa que tinc clar és que ha de ser de biociències). 

Sobretot, entre microbiologia, bioquímica i biotecnologia. No sé ben bé quina escollir. Em podríeu ajudar, donar consells o alguna coseta?

Moltes gràcies, 

Comentaris

carla.roca

Hola, Noee7!

Potser el que t'ajudarà a decidir-te és saber quin és el tema principal del grau i les seves sortides professionals:

  • Microbiologia: tracta més sobre els microorganismes, com procariotes, eucariotes i virus, que poden afectar a diversos àmbits de la vida humana. Si esculls aquest grau, et convertiràs en una científica que podrà treballar en hospitals públics i privats, en laboratoris de diagnòstic microbiològic, diagnòstic i control de malalties animals, àmbit mediambiental (qualitat de l'aigua, gestió sostenible de residus, etc), àmbit industrial (control, qualitat i seguretat en la producció alimentària, cosmètica, farmacèutica, etc), entre d'altres.
  • Bioquímica: aquesta disciplina estudia les propietats de les molècules i la interacció que tenen entre elles. Podries arribar a treballar en àmbits com la investigació pública o privada (o en empreses farmacèutiques, cosmètiques, alimentàries, agroalimentàries, químiques, etc), en empreses biotecnològiques (gestió, producció, control, màrqueting, vendes, etc), desenvolupament de producte i projectes en empreses biotecnològiques i al sector biosanitari (anàlisis clíniques, diagnòstic molecular, desenvolupament i seguiment de noves teràpies), entre d'altres.
  • Biotecnologia: recerca industrial i de processos biotecnològics, desenvolupament i innovació (en els sectors de la biomedicina, la indústria farmacèutica, alimentària i mediambiental), administració pública en àrees de gestió i aspectes legals de la biotecnologia, empreses de serveis (laboratoris d'anàlisis, assessories biotecnològiques, etc), indústria química, indústria alimentària, indústria de producció de material biològic (enzims, vitamines, anticossos, antibiòtics, enginyeria de proteïnes, etc), entre d'altres.

A banda de les sortides professionals esmentades, tots aquests graus et donen accés a l'assessoria científica a empreses, comunicació i divulgació científica en organitzacions o mitjans de comunicació, així com la docència en l'ensenyament secundari, escoles tècniques, escoles universitàries i universitats.

Els tres graus et permeten treballar en àmbits de laboratori i recerca, així que són força semblants, tot i que Microbiologia i Bioquímica estudien àmbits més concrets. Biotecnologia seria el grau més ampli i que engloba més temes.

Si vols, et podem posar en contacte amb professorat o alumnes del grau en Biotecnologia!

Molta sort i ànims!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals