Preguntes i Respostes

quina enginyeria triar?

Comentaris

1

Hola,

fa anys (2013) vaig començar a estudiar enginyeria en tecnologies aeroespacials, però em vaig decebre molt i ho vaig deixar i vaig fer els dos CFGS sobre manteniment d'avions. Allà em va anar molt bé i estic treballant d'això des de que vaig acabar, però des de fa temps, i encara més amb la pandèmia, m'estic plantejant canviar de sector i anar a la universitat en comptes de fer un altre CFGS. 

M'agraden les enginyeries però tot i que miro i miro els plans d'estudis no sé quina triar, i a més tinc por d'anar a una universitat amb molta gent i no sortir-me'n, estic acostumat a grups petits (al cicle érem 24 i després 12) i l'experiència que vaig tenir aquell any a la uni no va ser gens positiva. A més, com que fa anys que vaig acabar d'estudiar, repassar mates i física no crec que em suposi un problema perquè tenia un bon nivell, però de química ja no en vaig fer al batxillerat i no en tinc ni idea

Em criden l'atenció les enginyeries en Automoció, Energies renovables, Disseny industrial, Mecànica, Mecatrònica, i Electrònica industrial i automatització, però no sé com decidir-me i tampoc acabo de trobar la diferència entre les tres últimes.

Si em podrieu aconsellar, o a veure on em puc informar més, o qualsevol cosa

Moltes gràcies per tot!

Comentaris

carla.roca

Hola!

Pel que ens expliques, per a tu és molt important estar en una classe petita, on poder tenir un contacte proper amb professorat i estudiants, on et coneguin i et puguin ajudar amb qualsevol dificultat.

Creiem que una de les universitats que et pot encaixar més és la UVic-UCC, la universitat concertada a la qual s'accedeix per Preinscripció Universitària, com les universitats públiques. Aquesta universitat es defineix pel seu tracte personalitzat i per treballar en grups molt reduïts, que facilita moltíssim l'aprenentatge pràctic.

A la UVic  s'ofereix el grau en Enginyeria Mecatrònica (campus Vic) i també el grau en Enginyeria de l'Automoció (campus Granollers). El primer és una enginyeria que combina diverses disciplines i que et pot convertir en un enginyer multidisciplinari: s'hi treballa mecànica, electrònica, control i informàtica. El segon és un grau molt centrat en la creació de noves tecnologies per la millora i disseny dels automòbils del futur.

Si et ve de gust, et podem posar en contacte per correu electrònic amb un/a professor/a d'un dels dos graus o dels dos! Només ens has de dir si et ve de gust fent un comentari aquí, i així et contactarem per correu electrònic.

Per entendre també millor la diferència entre els graus que t'interessen, també t'aconsellem cercar el nom dels estudis a LinkedIn i visitar perfils de persones que ho hagin estudiat. Així et faràs una idea de quin tipus d'empreses pots arribar a treballar i com són les trajectòries professionals d'aquestes persones! 

Moltes gràcies per escriure'ns i molta sort!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.