Preguntes i Respostes

Segona carrera

Comentaris

1

Hola! Soc una alumna de segon de batxillerat i voldria estudiar dues carreres: Filologia Hispànica i Comunicació Audiovisual, les dues a la UB.

El dubte està en quina carrera estudiar primer o si hi ha possibilitats de fer les dues a la vegada. El cas és que Filologia és un 5 de nota de tall i Comunicació Audiovisual un 11 cap amunt i pel que he entès la nota de les matèries específiques de la selectivitat només se't guarda dos anys. Així doncs, no sé si hauria de fer primer CA per poder entrar o si amb una carrera acabada, al fer una segona l'entrada a la universitat és diferent/no és la mateixa nota. 

A part, és possible combinar dues Filologies? És a dir, fer Filologia Catalana i Hispànica a la vegada convalidant crèdits/optatives? Ho dic perquè hi ha assignatures idèntiques i voldria saber si és possible muntar-te un doble grau o alguna cosa així. 

Moltes gràcies!

Ali

Comentaris

carla.roca

Hola, Ali!

Per saber si pots muntar un doble grau que no existeix (és a dir, matricular-te de dos graus i combinar classes per fer-ho tot alhora), hauries de contactar amb la universitat on t'agradaria estudiar-ho per saber si és possible a pel que fa a horaris i convalidacions.

Dit això, si t'és igual per quin grau començar, una estratègia que podries utilitzar és començar pel grau que té la nota de tall més baixa (Filologia Hispànica). Un cop acabat, podries accedir a Comunicació Audiovisual per la via de titulats universitaris, que té una nota de tall més baixa que la via d'accés de batxillerat/cicle. Per exemple, el curs passat, la nota de tall de CA a la UB per via de batxillerat/cicles va ser un 11,478, però la de titulats universitaris un 5,000. Tot i això, pots valorar altres universitats amb notes de tall més baixes!

Accedir per via de titulats universitaris es fa a través de la mateixa Preinscripció Universitària i, com veus, les notes de tall són molt més baixes, però les places són molt limitades!

Esperem que t'hagi servit la informació.

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
2 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.