Preguntes i Respostes

Sortides Eng. Sistemes Biològics

Comentaris

1

Estic a 2n de Eng. de Sist. Biològics a la UPC i ni les sortides professionals m'agraden, ni em veig utilitzant el que faig a classe. Estic fent una carrera científica perquè em semblava general i que em podria obrir més portes (m'he plantejat treballar en la policía científica) però també m'agraden les notícies, els organismes internacionals i estar en contacte amb el públic en esdeveniments. No sé si canviar de carrera o si podré treballar en algo diferent al que he estudiat. Parlo 5 idiomes.

Comentaris

Redaccio

Hola, MRouc98!

Abans de deixar el grau que estàs cursant, et recomanem que t’ho pensis molt bé! Podries parlar-ne amb algun/a professor/a amb qui tinguis confiança, i també amb algú que hagi acabat aquests estudis perquè puguis consultar-li com està el món laboral en aquest àmbit i si pots optar a altres sortides professionals, a banda de les que ja coneixes!

Amb les habilitats comunicatives que comentes, creiem que hi ha més d’un grau que s’adapta a tu:

– Criminologia: és un dels graus que pot donar-te més punts a l’hora d’accedir a la policia científica. Et recomanem que entris en algun fòrum dels Mossos d’Esquadra o d’un altre cos policial, ja que allà podràs demanar els teus dubtes a persones que han de fer les proves d’accés o a agents que ja treballen.
– Publicitat i Relacions públiques: en aquest grau té molt pes l’organització d’esdeveniments i el protocol, que són àmbits que podrien interessar-te i que tenen a veure amb el contacte amb el públic.
– Relacions Internacionals: amb aquests estudis podries aprofitar la gran sort de parlar 5 idiomes! A més, et permetria treballar en organismes, entitats o empreses d’arreu del món!
-Traducció i Interpretació: és una altra forma d’aprofitar la teva habilitat amb les llengües! Amb aquests estudis, pots treballar de traductor o intèrpret, i també de doblador de contingut audiovisual.

Una cosa que sí que pots tenir en compte és que les tres últimes carreres que mencionem t’obren un gran ventall de sortides professionals, ja que podries treballar als departaments de comunicació, publicitat o relacions internacionals de moltes empreses públiques i privades, organismes, entitats, fundacions, etc. D’altra banda, Criminologia o Enginyeria de Sistemes Biològics són estudis molt més concrets i orientats a sortides professionals bàsicament científiques! Hauràs de valorar quin dels dos mons t’interessa més.

Esperem haver-te donat un cop de mà!

Molta sort 🙂

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals