Preguntes i Respostes

TRASLLAT D'EXPEDIENT

Comentaris

13

Bona tarda,

Actualment estudio a una uni concertada e fora de Catalunya a distància. M'estic preparant les PAU per poder entrar a una uni de Catalunya i en un altra grau diferent al que faig actualment (a través de les PAU no de canvi d'estudis/ universitat/ trasllat d'expedient), tot i que tinc entès, que el trasllat d'expedient sempre s'ha de fer si ja has iniciat uns estudis universitaris. Si finalment no m'arriba la nota per entrar-hi, seguiré estudiant on estic ara i el mateix grau.

Per tant, entenc que el trasllat d'expedient no l'hauré de solicitar a la universitat on estudio actualment, fins que no hi hagi l'assignació de plaçes definitiva, no? Ja que no encara no se si conseguiré la nota per entrar-hi ni a on. I no vull comunicar res encara a la universitat actual per si de cas. Pero com tot el procés s'està allargant, em fa por que m'hagi de matricular al setembre a la nova uni, i encara no se'm hagi gestionat el trasllat d'expedient (per ser agost) i no em deixin matricular-me o alguna cosa així.

Em podeu informar al respecte?

Moltes gràcies,

Salutacions.

 

Andrea.

Comentaris

carla.roca

Hola, Andrea!

En principi, no cal que facis trasllat d'expedient si el grau no és el mateix o semblant, ja que si els graus són molt diferents, no et podran reconèixer cap assignatura i, per tant, no fa falta.

Tot i això, et recomanem que et posis en contacte amb la universitat en la qual t'agradaria començar el nou grau per saber què hauries de fer i quan en cas que hi puguis accedir!

Així et quedaràs 100% tranquil·la :)

Sort!

Andrea1995

Bona tarda,

Gràcies per la resposta. Pensaba que el trasllat d'expedient sempre era obligatòri. Llavors només ho és quan et passes d'una uni a una altra a fer el mateix grau?  No estic segura, però els dos graus són de ciències de la salut, i podria ser que alguna assignatuta si em convalidessin, però encara no ho se, perquè a la seva web només posa la info concreta de CFGS però no d'altres graus. Què hauria de fer en aquest cas?

Encara que no sapiga si entraré, puc contactar amb ells i preguntar-li al respecte? Ho faig en la majoria d'opcions que tinc?

Moltes gràcies,

Salutacions.

 

Andrea

carla.roca

Hola, Andrea!

Com et diem a la primera resposta, té sentit demanar el trasllat d'expedient quan és el mateix grau o semblant. Per tant, si és del mateix àmbit de coneixement, és molt possible que et reconeguin assignatures!

És normal que a les webs de les universitats trobis la taula de convalidacions de CFGS i no una de graus, ja que en el cas dels graus el pla d'estudis de cada universitat és bastant diferent i s'ha d'estudiar cas per cas. Per això, és important que et posis en contacte amb cada universitat que t'interessi i demanar si et poden fer un estudi de reconeixement d'assignatures. Així, sabràs quines et reconeixen i quina és la uni que en reconeix més!

Sort! :)

Andrea1995

Gràcies per la informació!!

Llavors diriem que el trasllat d'expedient només és "util" i necessari quan segueixes fent el mateix grau o has de convalidar assignatures, no?

Com no se si entraré a alguna uni encara, em queda el dubte de que llavors, encara que arribi el moment de començar al setembre i pel que sigui no se'm ha fet encara el trasllat d'expedient (doncs els resultats són a l'agost) de la uni actual, no tindria cap problema per iniciar el curs igual a la nova universitat, no?

Es que la nota és alta, llavors no se on podré entrar finalment, i m'han de fer l'estudi i tot...i no puc preguntat a cada universitat.

Moltes gràcies!!

Andrea.

carla.roca

Hola, Andrea!

Exactament, no sabem de quins dos graus parles, però si són de la mateixa branca, val la pena demanar el trasllat d'expedient!

De tota manera, has de fer la Preinscripció Universitària! El trasllat d'expedient, és un procés diferent però que pots fer en paral·lel. Si no entres per una via, potser podràs fer-ho per l'altra :)

Sort!

Andrea1995

Hola de nou,

Concretament parlo del canvi del grau de Psicologia al d'Infermeria.

El procés el faré igual a través de la preenscripció universitària, doncs faré les PAU per pujar nota. No vull fer el canvi per trasllat, si no com la resta, a través del procés de la preenscripció general i per nota de tall. Però no em queda clar, que si aconsegueixo plaça a la nova uni, un cop la tingui assignada, com ja tinc estudis universitaris iniciats, si hauré de demanar o no el trasllat d'expedient a la meva uni actual?

 

Gràcies!

carla.roca

Hola, Andrea!

Sí, però en aquest cas, simplement no es dirà "trasllat d'expedient" perquè accediràs per Preinscripció Universitària, no fent un canvi d'universitat. Simplement, un cop accedeixis a la nova universitat, hauràs de demanar que et facin un reconeixement d'assinatures entre els dos graus per saber si podràs estalviar-te de matricular alguna assignatura. Funciona un xic diferent segons cada universitat, però aquesta és la idea principal del que hauràs de fer.

Sort!

Andrea1995

Hola!

Gràcies per la resposta. Llavors a la uni actual, que li hauria de sol•licitar que em donin, quan sàpiga a quina uni he entrat, per poder presentar un paper oficial de les assignatures que tinc aprovades i em facin l'estudi de reconeixement de crèdits? Com es diu aquest document?

Gràcies!

Salutacions.

carla.roca

Andrea,

pot ser que et demanin més d'un document però depèn del centre i no sabem quins! Demana-ho a la universitat de destí per saber què sol·licitar a la universitat actual.

Sort!

Andrea1995

Bon dia,

Però en teoria els documents que em poguessin demanar, no seria l'anomenat "trasllat d'expedient" que sol costar uns 50 i pico €, no?

Doncs quan es faci l'assginació, m'asseguraré que em demanen a la nova uni.

Un altre dubte, és necessari fer el reconeixement de crèdits a l'accedir a la nova uni o es pot fer en qualsevol altra any? Perquè en el cas que no pogués entrar a la pública per nota, faria primer any a una uni adscrita, i pel segon any, repetiria les PAU per entrar a la pública, llavors no voldria haver de tornar a pagar el reconeixement de crèdits. 

Moltes gràcies.

Salutacions!

carla.roca

Bon dia, Andrea.

Pel que nosaltres coneixem, per fer un trasllat d'expedient es necessiten documents com el full d'assignatures, expedient acadèmic, pla d'estudis, etc. Però com et comentem, això ja ho hauries de demanar a la universitat, ja que els dubtes que demanes tenen un nivell de detall que ja depèn de cada centre. Et recomanem molt que et posis en contacte amb la que més t'interessi! :)

Salutacions!

Andrea1995

Bon dia,

En el cas que em demanin un document de trasllat d'expedient o de les assignatures aprovades per fer el reconeixement de crèdits, entenc que deixen plaç perquè la uni d'origen ho prepari i jo li pugui fer arribar a ells. És a dir, que per això no perdre la plaça ni podré de deixar-me matricular, no? No ho puc preguntar encara, perquè no se si aconseguiré la nota, i tinc varies possibles uni's.

Per altra banda, és necessari fer el reconeixement de crèdits al inciar el primer curs? O es pot fer en qualsevol moment durant la carrera? En el cas de que no entri a la uni pública, voldria entrar a un centre adscrit i per fer 2n, tornar a fer les PAU i canviar-m'he a un centre públic. Per tant, en l'adscrit no voldria fer el reconeixement de crèdits perquè després s'hauria de tornar a fer i pagar 2 vegades. Això es possible?

Moltes gràcies,

Salutacions. 

Andrea.

carla.roca

Andrea,

com et dèiem, tot això ho has de demanar a les universitats... Nosaltres no et podem aconsellar més sobre el tema de matrícula per trasllat d'expedient, ja que la nostra especialitat és la informació preuniversitària. És millor que facis totes aquestes preguntes a un centre universitari, ja que rebràs un millor assessorament :)

Sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals