Preguntes i Respostes

Una feina que em motivi

Comentaris

1

Hola! Porto molt de temps fent tests i anant a universitats i xerrades, però encara no tinc gens clar què estudiar. M'agradaria estudiar una carrera que em permeti viatjar i treballar a altres països i amb la que pugui fer el món una mica millor. Desde petita sempre he dit que volia fer medicina però ara no crec que tingui vocació ni tant interès per les matèries. M'agrada el món de l'empresa i els negocis però em preocupa acabar treballant d'alguna feina que no ajudi als altres o no em motivi.

Comentaris

Redaccio

Hola, Mireia!

Abans de res: tranquil·la! No et preocupis per estar indecisa o insegura respecte a la teva decisió de què estudiar. No tens l’obligació de decidir-ho aquest curs ni el següent, sinó que tens la llibertat de fer-ho quan tu creguis que estiguis preparada!

D’altra banda, et recomanem que et miris aquesta decisió d’una manera més relaxada. El Grau que escullis estudiar el curs vinent no encotillarà la teva vida d’ara fins que siguis gran! És a dir, si esculls per exemple, estudiar Infermeria, no vol dir que et dediquis a això tota la teva vida, així que no t’ho miris com quelcom molt transcendental 😉 A la vegada, es nota que tens moltes inquietuds i no tens per què decidir-te per una i descartar totes les altres. Podries fer més d’una carrera!

Per escollir un Grau, et recomanem molt que parlis amb persones que l’hagin estudiat. Pensa que, moltes vegades, tens una idea de com és la carrera completament diferent del que et trobes a les classes. Per exemple, el pròxim cop que facis una visita al teu metge de capçalera, pregunta-li per què va escollir el Grau en Medicina i quins consells et donaria! I fes el mateix amb altres professions que t’interessin.

Si creus que Medicina ja no és el teu objectiu, has pensat en altres Graus de l’àmbit de la Salut? Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica, Fisioteràpia i Psicologia són les més comunes. També et recomanem investigar el Grau en Teràpia Ocupacional, que podríem dir que és una barreja entre Fisioteràpia i Educació Social! Els i les terapeutes ocupacionals tracten pacients que, pel problema que sigui (des d’una malaltia crònica o la pèrdua d’una extremitat fins a una depressió severa), han perdut la seva autonomia i independència. Ells i elles els ajuden a valer-se per ells mateixos de nou i a sentir-se ocupats i en plenes facultats!

Sobre el món de l’empresa i els negocis, sempre pots valorar Graus com ADE o Màrqueting i Comunicació Empresarial. Tot i això, dius que vols triar una professió que et permeti ajudar els altres. Pensa que pots crear una empresa d’allò que més t’apassioni sense ser precisament una “persona de negocis”. Simplement t’ha de moure el tema i has de voler implicar-t’hi al 100%. Si ho vols completar amb una formació universitària, ADE o Màrqueting són dos graus perfectes per a això.

Esperem haver-te ajudat.

Gràcies i molta sort 🙂

PD: Ja que tens clar que vols ajudar els altres, et proposem una cosa: per què no dediques un estiu a fer un voluntariat, sigui aquí o a un altre país? Creiem que podria ser molt inspirador per a tu i et trauria de molts dubtes. Pensa-hi!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
10 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.