Preguntes i Respostes

UNIVERSITAT O CICLES

Comentaris

2

Bona tarda, em dic Carla i faig 2n de Batxillerat. Jo vull estudiar un doble grau d'Educació Infantil i Educació Primària, tinc unes notes molt justes i sé que aquesta carrera dura 5 anys i necessito un 8,17 per entrar i a més a més hi ha poques places per accedir. Al meu col·legi fan un CGS d'Educació Infantil de 2 anys però clar després si vull fer carrera de 5 anys, no sé si serà molt tard per entrar a treballar.

Que em recomanes, anar a la universitat i pencar-m'ho per entrar o fer cicle? Serà molt tard per entrar a treballar? Quan fan les preinscripcions de les universitats i dels cicles?

Merci per la vostra ajuda. 

Salutacions, Carla

Comentaris

Redacció Preparats.cat

Hola, Carla!

És difícil dir què has de triar o què et convé més, perquè això només pots decidir-ho tu :)

Si realment estàs decidida a fer el doble grau en Mestre d'Educació Infantil i Primària, creiem que has de tenir algunes coses en compte:

 • Hi ha diverses unis que ofereixen aquest doble grau i que tenen una nota de tall una mica més baixa. Per molt que tinguis molt clar que vols anar a una en concret, és important que et plantegis altres universitats on podries accedir més fàcilment per nota i que també et podrien encantar, sobretot si les anessis a veure en persona! Per exemple, en el cas d'educació infantil i primària, la UVic (universitat concertada a la qual s'accedeix per Preinscripció Universitària) és conegudíssima per la qualitat de les carreres d'aquest àmbit i amb unes instal·lacions de mestre super punteres! I la nota de tall del doble grau del curs passat va ser un 5,000, que és quan un grau no omple totes les places que ofereix. 
 • Mira't bé totes les notes de tall i no descartis cap opció. Et recomanem que, quan facis la preinscripció, posis totes les universitats que ofereixen el doble grau de Mestre i sempre per ordre del que més prefereixes al que menys, ja que no saps si aquest 2023 baixarà molt la nota d'alguna de les que més t'interessa!
 • Si et fa molta por no entrar a cap de les universitats o si, simplement, vols tenir aquesta altra opció, et recomanem fer preinscripció a un cicle d'educació, com aquest que comentes d'Educació Infantil que es fa al teu centre. Si no entressis a la universitat per fer la carrera, podries fer aquest cicle de dos anys que, d'una banda, t'aportaria moltíssim coneixement i experiència prèvia a entrar a la uni (i que et permet entrar directament al món laboral sense necessitat d'estudiar una carrera) i, de l'altra, et permetria convalidar assignatures del doble grau un cop hi entressis. Això vol dir que t'estalviaries de fer unes quantes assignatures de la carrera perquè ja n'hauries fet de semblants al cicle. Per exemple, si fas el cicle d'Educació Infantil, a la UVic et convalidarien 32 crèdits ECTS, que és una mica més de mig curs! Per tant, estudiar un cicle i després un doble grau es faria una mica més curt!
 • Finalment, entenem que et preocupi la llargada i la quantitat de temps d'estudiar dos anys de cicle i 5 anys (o una mica menys!) de doble grau, però pel que fa a començar a treballar més "tard" o en segons quina edat no creiem que t'hagi de preocupar gens ni mica!! Per exemple, hi ha moltíssimes persones que estudien un grau de 4 anys i just quan acaben fan un màster d'1 o 2 anys abans d'accedir al món laboral (que seria el mateix temps que invertiries tu si fas cicle + carrera). I tot el que sigui estudiar i formar-te no et resta, sinó que et suma i et multiplica pel futur!

Pel que fa a les dates, la preinscripció universitària es pot fer en convocatòria ordinària (del 7 de juny a l'1 de juliol de 2023) i en convocatòria extraordinària (20 i 21 de setembre de 2023). La preinscripció de cicles formatius encara no té dates confirmades, però es publicarà aquí pròximament.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica!

Gràcies per escriure'ns, molta sort i bon any ;)

  Carla_@05

  Moltíssimes gràcies. Bon any. 

  Comparteix això:

  Registra’t

  Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

  Condicions generals
  4 + 9 =
  Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.