Preguntes i Respostes

VULL CANVIAR DE GRAU

Comentaris

1

Bona tarda,

Estic estudiant 1r de Conservació-Restauració de bens culturals a la UB i he decidit que vull canviar de carrera. Vull fer Psicologia, però no tinc prou nota per poder fer una preinscripció normal.

He vist que es pot sol·licitar un trasllat d'expedient, però no sé si es pot fer entre graus que no tenen crèdits comuns, per tant, no podria convalidar cap crèdit. Si es possible demanar el trasllat, s'ha d'esperar a juny o es pot demanar acabat el primer semestre?

Una altra opció, seria començar els estudis a la UOC i acabat 1 semestre sol·licitar el trasllat. Ho veieu possible?

Quins tràmits s'han de fer?

Aquest any m'han concedit una beca per la matrícula. Què passa si no faig el segon semestre a la ub? Haig de retornar els diners? Es traspassen a la nova universitat? 

Podré sol·licitar beca l'any vinent?

 

Moltes gràcies.

Comentaris

Redacció Preparats.cat

Hola, Xènia!

Responem les teves preguntes una per una:

  1. En aquest cas, no creiem que sigui possible el trasllat d'expedient perquè hauries de tenir un mínim de 30 crèdits aprovats que es puguin convalidar entre una carrera i una altra. Si no els tens, no és possible demanar un trasllat.
  2. Per tant, l'opció possible és fer de nou la Preinscripció Universitària. Potser no arribes a la nota d'una universitat en concret on fan el grau en Psicologia, però pots provar d'entrar en unis amb nota més baixa. Si, tot i això no ho veus factible, el més adequat seria fer la Fase Específica de la Selectivitat per apujar la teva nota d'accés i poder fer la preinscripció amb més seguretat! Encara no tenim dates oficials de Sele, però el més ideal seria que fessis la Selectivitat de juny de 2023 per poder fer la preinscripció ordinària, durant també el mes de juny de l'any que ve.
  3. Començar el grau a la UOC i després demanar un trasllat d'expedient a una universitat presencial també és una opció possible, però hauries de mirar si encara és possible matricular-te o si ja s'han acabat els terminis. Dona un cop d'ull a la seva web!
  4. Sobre les beques, nosaltres no et podem ajudar perquè s'hauria d'estudiar el teu cas particular. Hauries de demanar aquest dubte a l'AGAUR, que és l'organisme que s'ocupa dels ajuts d'estudis universitaris.

Gràcies per escriure'ns i moltíssima sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
4 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.