Preguntes freqüents

  • Quan puc fer la Preinscripció Universitària? Com s'ha de fer?

La pots fer només durant els períodes de Preinscripció: juny, setembre i febrer. Consulta aquí les dates i terminis exactes programats per aquest any.
La preinscripció s'ha de fer a través del portal Accesuniversitat.
Per saber com l'has de fer, mira aquest vídeo on veuràs com es fa La Preinscripció pas a pas.

  • He d'entregar alguna documentació?

Els estudiants de Batxillerat han de realitzar la Preinscripció de forma online al portal Accesnet i no han d'entregar cap document. Ara bé, si no vols fer la Selectivitat i prefereixes utilitzar la nota mitjana d'un CFGS, sí que hauràs d'entregar el certificat del centre perquè la sol·licitud sigui vàlida.

Els alumnes de CFGS també han de seguir el mateix procés d'Accesnet però, a més, hauran d'entregar el certificat del centre on van estudiar perquè la seva preinscripció sigui vàlida. L'han d'entregar a l'Oficina d'Accés a la Universitat (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) o a qualsevol de les seves seus . També pot entregar-ho mitjançant una altra persona o enviant-ho per correu certificat. En aquest últim cas, no s'han d'enviar els documents originals sinó una fotocòpia compulsada (segellada pel centre dels estudis).

Si a la Preinscripcó de l'estudiant de batxillerat no hi apareixen les dades del comprovant en color verd, haurà de presentar l'original i fotocòpia del certificat dels estudis a l'Oficina d'Accés a la Universitat (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) o a qualsevol de les seves seus.

  • Tinc problemes tècnics amb el web d'Accesuniversitat. Què puc fer?

Abans de res, prova-ho més tard. Durant les dates de preinscripció, Accesnet és una pàgina molt visitada i és normal que es col·lapsi o treballi de forma més lenta. Si segueix funcionant malament, dirigeix-te a l'Oficina d'Accés a la Universitat (Via Laietana, 2, 08003 Barcelona, tel. 93 223 03 23, 93 223 25 91) o a qualsevol de les seves seus, on tenen ordinadors habilitats per ajudar-te a realitzar el procés.

  • Què he de fer si no recordo el meu codi d'Accesuniversitat?

A la mateixa entrada del portal, podràs fer clic a l'opció 'Has oblidat el teu codi accesnet?', que enviarà una clau provisional al correu electrònic que vas facilitar durant el registre d'usuari. Si tampoc recordes el correu electrònic que vas facilitar o l'has canviat, posa't en contacte amb l'Oficina d'Accés a la Universitat.

  • Vull fer uns estudis que demanen Prova d'Aptitud Personal (PAP). Què he de fer?

A banda de la Preinscripció Universitària, que és sempre obligatòria en universitats públiques i la UVic-UCC, l'estudiant ha de matricular-se d'aquestes proves i realitzar-les el dia i hora indicats. Per a més informació sobre les PAP, fes clic aquí.

  • Com he de fer la Preinscripció si ja sóc titulat/a universitari/ària?

Hauràs de fer la Preinscripció a través d'Accesnet i, a més, presentar a l'Oficina de Preinscripció Universitària el certificat de les notes dels estudis universitaris que hagis cursat i el títol o el resguard de pagament del títol.

Important

Recorda que les universitats catalanes reserven un 3% de places per a titulats universitaris.

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.