Preguntes Freqüents

SELECTIVITAT

Tens preguntes sobre el funcionament i normativa de la Selectivitat? Consulta totes les preguntes freqüents! Si no trobes el teu dubte, escriu-nos i et respondrem!

Abans dels exàmens:

 • Quan puc fer la selectivitat? La podré repetir?

La pots fer tantes vegades com vulguis i durant qualsevol de les dues convocatòries (juny o setembre).

 • On es faran els exàmens de les PAU?

Si estudies a un centre de secundària o CFGS, els teus professors et mantindran informat i et diran quin centre és el que et pertoca i a quina hora hi hauràs de ser. Si ja no estàs vinculat/da a un centre d'estudis, pots saber-ho a través d'Accesnet o qualsevol de les seus de Preinscripció Universitària.

 • Si no estudio a cap centre actualment, puc fer les PAU com a lliure?

Sí, pots preinscriure't per fer les proves a través d'Accesnet.

 • S'han d'aprovar tots els exàmens?

A la fase general no és necessari que els aprovis tots. Recorda que la teva nota de la fase general serà una mitjana aritmètica dels cinc exàmens. Com ja saps, la fase específica és un complement que t'ajudarà a pujar la nota final de la selectivitat. Això sí: com més exàmens de la fase específica aprovis (i amb més nota), més pujarà la teva nota de les PAU!

 • Com seran realment les PAU?

Seran exactament com els que els teus professors t'han ensenyat i amb els que has practicat durant el curs. En el fons, són força semblants als exàmens que fas normalment al teu centre de secundària. El nostre consell és que practiquis amb exàmens reals de les PAU!

Durant els exàmens:

 • Què he de fer si arribo tard a un dels exàmens o no puc presentar-m'hi?

Hauràs de dirigir-te a/la president/a del tribunal, per veure si encara es pot solucionar. Si no és possible, hauràs de presentar-te a la següent convocatòria.

 • Puc examinar-me d'una assignatura de primer de batxillerat? I d'una que no he cursat mai o que, fins i tot, no pertany a la meva modalitat d'estudis?

Sí, sí i sí. Les noves PAU permeten que pugis examinar-te d'una assignatura que no pertanyi als estudis que has estudiat. També permeten que provinguis, per exemple, del batxillerat científic o d'un CFGS tecnològic i que vulguis preinscriure't a un grau de lletres. Això sí, tingues en compte que si t'examines d'assignatures que no estan relacionades amb el grau que vulguis estudiar, aquestes ponderaran menys. Consulta més informació sobre les ponderacions aquí.

 • Què he de portar el dia de les proves?

És obligatori que portis el DNI, el full de la matrícula emplenat i tot allò que s'indiqui en aquest full, a més de tot el material d'escriptura que creguis necessari. Pels exàmens de llatí o grec es pot dur diccionari, i pels de ciències, una calculadora científica. Alerta, perquè les calculadores amb missatges amagats no seran vàlides. Consulta aquí quin material addicional pots dur en altres assignatures.

Després dels exàmens:

 • Caduca la nota de la selectivitat?

La fase general no caduca mai. En canvi, l'específica només és vàlida durant els dos cursos acadèmics següents. Si al cap de tres o més anys de fer la selectivitat et decideixes a estudiar, pots tornar a fer la fase específica o iniciar la teva preinscripció amb la nota de la fase general (sempre que estigui aprovada!).

 • És possible suspendre la selectivitat i accedir a la universitat?

Sí, és possible! Recorda que la nota per accedir a la universitat és una mitjana ponderada entre els resultats de les PAU (40%) i la nota mitjana de l'expedient acadèmic del batxillerat (60%). Mentre la fase general de les PAU tingui una nota mitjana igual o superior a 4 punts, fer aquesta mitjana serà possible i podràs accedir a la universitat!

 • Si repeteixo les PAU vàries vegades, quina serà la meva nota final?

Serà la millor que hagis obtingut de totes les convocatòries a les que t'hagis presentat, tant en fase general com específica. Per això mateix, la nota mai podrà ser més baixa.

 • Què he de fer quan sàpiga la nota de les PAU?

Només has de dirigir-te a Accesnet i seguir els passos de la preinscripció. Per veure-ho més clar, consulta el nostre vídeo La Preinscripció pas a pas.

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

 • El responsable del tractament de les dades és la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC.
 • La finalitat és oferir el servei per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la UVic-UCC.
 • Les dades es tractaran sobre la base del consentiment de la persona per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la Universitat.
 • Es comunicaran únicament als centres amb els quals la UVic-UCC hagi convingut l’organització dels estudis que us interessen.
 • En qualsevol moment podreu exercir els drets a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació del tractament o bé oposar-vos-hi.
 • Podeu consultar informació addicional a Avís legal i protecció de dades.