Canvi d'estudis

Vols canviar d'estudis o d'universitat? Has començat el primer curs i no veus clar el que estàs estudiant? No t'acaba de convèncer el centre on estàs? Resolem els dubtes més freqüents sobre com canviar-te de grau i/o universitat!

Canvi d'estudis o trasllat d'expedient

 • Quines vies existeixen per fer un canvi de grau i/o universitat?

Hi ha dues vies per canviar de grau i/o universitat que pots tramitar simultàniament:

 1. Pots fer la Preinscripció Universitària de nou pel curs vinent, tal i com la vas fer per entrar al grau que estàs cursant. D'aquesta manera, tornaràs a competir amb la resta d'estudiants de Catalunya mitjançant la teva nota d'accés a la universitat.
 2. També pots demanar un trasllat d’expedient. Per fer-ho, posa’t en contacte amb la universitat on vols continuar o començar el nou grau i t’explicaran quin és el procés i quan l’has de fer. Utilitzant aquest mètode, les notes que es tindran en compte són les del teu expedient acadèmic universitari.
 • Quins requisits he de complir per demanar un trasllat d’expedient?

Per fer un trasllat d’expedient (canvi de grau i/o universitat), generalment, se t’exigirà tenir un mínim de crèdits cursats i aprovats durant el teu primer any.

En aquest cas, en comptes de tenir en compte la nota d’accés a la universitat, es tindran en compte les notes de les assignatures cursades, és a dir, el teu expedient acadèmic universitari. Si vols saber quins són els requisits exactes, posa't en contacte amb la universitat on vols fer el canvi.

 • Quan he de fer els tràmits?

Has de demanar-ho a la universitat a la qual vols accedir per assegurar-te de les dates en les que has de fer el tràmit, així com demanar quina documentació necessites presentar. És problable que no trobis aquesta informació a la pàgina web del centre i que t'hi hagis de posar en contacte per telèfon o correu electrònic.

 • Quin curs hauré de fer quan faci el traspàs de grau?

Quan demanis el trasllat d’expedient o canvi d'estudis, et faran l’estudi de reconeixement d’assignatures i sabràs quantes se te’n reconeixeran i de quins cursos són aquestes assignatures. Pot ser que corresponguin a diferents cursos. Tot dependrà del pla d’estudis dels dos graus! Es valoraran la quantitat d’assignatures que comparteixen i que, per tant, es puguin reconèixer en el trasllat.

 • Puc demanar un canvi de grau encara que no hagi obtingut la nota de tall necessària de l’any anterior?

Sí, és possible mitjançant el trasllat d'expedient. Ara bé, demanar el trasllat d'expedient no t'assegura un plaça, ja que n'hi ha poques per aquesta finalitat i s'hi accedeix per ordre de nota d'expedient acadèmic. Això vol dir que es tindran en compte les notes dels crèdits que ja has cursat prèviament a la universitat i que només hi accediran les persones amb millor expedient per ordre de qualificació.

 • Vull fer un canvi de grau dins la mateixa universitat, tinc suficient nota, però no el vaig escollir en fer la Preinscripció. Com ho puc fer?

Parla directament amb la teva universitat i demana si es tracta d’un grau amb moltes places disponibles, ja que potser pots fer el canvi de grau amb un tràmit intern, sense haver de fer la Preinscripció Universitària.

 • Què és la convocatòria extraordinària de Preinscripció Universitària i per a què serveix?

Aquesta convocatòria és principalment per l’alumnat que es presenta a la convocatòria extraordinària (setembre) de Selectivitat. També et pot servir si comences un grau i automàticament no et convenç. Afanya't i fes la Preinscripció Universitària extraordinària!

 • Si em canvio de carrera, em concediran beques un altre cop?

Et recomanem que et posis en contacte amb AGAUR, l'organisme que gestiona les beques universitàries, per resoldre aquest dubte. També pots demanar-ho al departament de beques de la universitat.

 • Puc perdre la plaça si no aconsegueixo el canvi de grau?

No, no perdràs la plaça que tens actualment si no aconsegueixes accedir al grau que volies canviar-te, tant si ho has intentat mitjançant Preinscripció Universitària com per trasllat d'expedient. 

 

Si encara t’ha quedat algun dubte, fes-nos la consulta a l’apartat Preguntes i Respostes. Així entre tots/es donarem resposta a aquest tema!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
4 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.