NOTÍCIES

Medicina, Odontologia, Genètica... Alternatives a graus amb nota de tall molt alta

Medicina, Odontologia, Genètica... Alternatives a graus amb nota de tall molt alta - Preparats.cat
Publicat per: Drew.T

Quan toca escollir grau, moltes persones tenen por de no poder accedir-hi per culpa de la nota de tall i es pregunten què faran si no hi entren, quins altres graus incloure a la Preinscripció... i molts altres dilemes! Això passa amb estudis com Medicina, Odontologia, Genètica o Veterinària, entre d'altres.

Alguns graus tenen una nota tan elevada (en alguns casos, superior als 12 punts sobre 14), que només les persones amb millors resultats hi poden entrar. És per això que està bé muntar-se un "pla B" per si de cas no pots arribar al teu objectiu!

Alternatives a graus amb nota de tall molt alta

T'expliquem quins altres graus inclouen a la Preinscripció Universitària les persones que trien com a primera aquests graus amb notes de tall altes:

  • Les persones que volen estudiar Medicina opten per incloure totes o gairebé totes les universitats que imparteixen aquest grau a la Preinscripció Universitària, ja que la nota varia algunes centèsimes o dècimes. És un grau força competitiu, alhora que molt vocacional, així que qui vol estudiar-ho intenta esprémer totes les possibilitats. Però si accedir a aquest grau està molt per sobre de les teves possibilitats, quines opcions hi ha? Molts i moltes estudiants interessats en Medicina opten per graus com Infermeria o Psicologia.
  • Entre les persones que volen fer Veterinària, Biologia, Microbiologia i Biologia Ambiental són les segones eleccions més populars!
  • Després trobem Genètica, un grau que té altres estudis amb algunes similituds, com Biologia, Biotecnologia, Microbiologia o Bioquímica. Tots aquests graus tenen l'assignatura de "Genètica" o "Genètica molecular" i comparteixen l'àmbit investigador i de laboratori com a sortides professionals.
  • L'alumnat que vol fer Odontologia inclou a la Preinscripció estudis no tan similars a priori, com Farmàcia, Infermeria, Medicina, Podologia i Fisioteràpia. Tot i això, tots aquests graus tenen un munt d'assignatures en comú amb Odontologia.

Et trobes en una situació com aquesta? Això no només passa amb els graus de salut, sinó amb molts altres! Si et trobes en aquesta situació, pots escollir un grau que tingui similituds amb el teu preferit i que et doni la possibilitat de demanar un trasllat d'expedient per canviar de carrera el segon curs. Tingues en compte que no sempre hi ha places disponibles per demanar un trasllat o que pot haver-hi altres alumnes amb notes d'expedient més altes que la teva. Tot i això, val la pena intentar-ho i l'únic que has de fer és demanar quina documentació necessites a la universitat on vols fer el canvi!

També pot ser que comencis una d'aquestes carreres "pla B" i que t'acabi agradant tant que decideixis no canviar de grau ni d'universitat! Això ha passat a moltíssimes persones! I, per cert! Si necessites parlar amb un/a estudiant que hagi passat per aquesta situació per demanar-li consell o per parlar sobre el grau que està fent, només ens ho has de demanar i t'hi posarem en contacte!

Que tinguis molta sort!

Preparats.cat - Registre

 

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2020, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
2 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.