Preguntes i Respostes

Cacau Cacau....

Comentaris

1

Holaaa! Ja vaig fer una pregunta fa temps sobre què estudiar, però en aquell moment estava a 3r d'ESO i els meus gustos canviaven constantment.

Aquest any faré batxillerat i fins ara ja havia descartat completament el cientific i el social. Fa unes setmanes vaig fer la sol·licitud per fer el batxillerat humanístic amb una assignatura de l'artístic per tal de fer filologia (primer el dilema entre fer magisteri i filologia i després l'altre dilema de si fer filologia catalana o castellana, un embolic tot plegat).en un futur. Ja anava bastant encaminada cap a l'educació (primària o ESO i batx), però just avui m'ha arribat els resultats de les competències bàsiques i malauradament els meus resultats se sortien de les gràfiques en els àmbits de matemàtiques i el cientific-tecnològic. A tot tenia puntuació alta i em sortia que destacava en tots els àmbits. En canvi, en l'àmbit de lletres sortia una mica més a dalt que la mitjana de catalunya, però sense destacar gaire i a castellà tenia puntuació baixa en algun àmbit. Això m'ha fet plantejar si realment sóc tant dolenta amb les ciències. (vaig descartar el científic perquè simplement m'agraden molt més les lletres, les matemàtiques em semblen avorrides i les ciències, segons quina assignatura se'm fa pesada i sincerament, m'amargava una mica). 

Abans de tot aquest cacau mental que crec que no s'acabarà mai, més o menys quan estava a principis de tercer d'eso i no havia descartat les ciències, volia fer una enginyeria perquè realment aquest àmbit si m'atrau (d'això anava l'altra pregunta que vaig fer), però la química no m'anava especialment bé i m'havia desanimat molt. En canvi en català i castellà tot perfecte. 

Bé, anant al tema i perdó per estar escrivint tant, el cas és que ara no se si valdria la pena canviar al batxillerat cientific-tecnologic o anar-me per l'humanistic. El problema, ho he de dir ja de ja. Vull dir, no se si amb les capacitats que tinc val la pena canviar, perquè per nota podria fer-ho, però no sé si m'atrau de la mateixa manera com fer una filologia (que això m'encantaria) o fer la enginyeria (que també m'encantaria però tampoc estic gaire informada). 

No sé si ha quedat gaire clar, vull dir, jo ara tinc un cacau mental super fort que no sé que fer. Fins fa dos dies ho tenia bastant clar, però ara he de dir que és cert que per exemple a matemàtiques aquest any m'ha quedat un 9'9 i en canvi a català un 8'7, però a castellà un 7'2. I les altres assignatures cientifiques que he escollit d'optativa (perquè les volia provar abans d'anar-me completament a les lletres) tampoc han anat malament. 

I a part de tot això, per menjar-me més el coco, estic fent conservatori de música a 4t curs( que m'agrada molt però no sé si vull fer ESMUC i no sé si val la pena continuar) i he tingut el dilema de deixar-ho per fer altres coses que m'agraden més. La música treu moltes hores i amb el científic és dificil compaginar-ho i treure bona nota a tot. Amb l'humanistic ho veig més viable però també aquest confinament m'ha agafat el "bajon" de que durant l'any vull tenir més vida social i bé, cacau cacau...

A més a més, encara tinc el dilema de fer magisteri, però per les PAP una amiga meva que farà magisteri em va dir que és obligatori fer matemàtiques a batxillerat. Nose si hauria de canviar de batxillerat per poder abarcar a tot això i més endavant decidir... Aiiiiiii no sé que fer.

Uuix, crec que m'he allargat massa i tota la estona he dit cacau mental, però espero que em pugeu ajudar una mica...

Crec que m'agafarà alguna cosa al final de tant pensar....

Gràcies!

 

 

 

Comentaris

carla.roca

Hola, lys0225!

Primer de tot, pensa que no ets la primera ni l'única estudiant que s'ha trobat amb aquest tipus de dilema. No passa res per estar perduda i, creu-nos, arribarà un dia en què veuràs molt clar què vols fer. És clar que és important triar un batxillerat adequat pel què vulguis escollir després, però si el comences sense estar 100% segura o "t'equivoques", no passarà absolutament res :)

Intentarem ajudar-te a resoldre els teus dubtes un per un:

  1. Creiem que el més important de tot és que no cal escollir el teu futur segons què se't dona millor o en què treus més bones notes, sinó en allò que realment t'apassiona! Si ets bona en matemàtiques però no et veus treballant en aquest sector, no cal que estudiïs un grau relacionat! En canvi, si t'apassionen les llengües però tens un xic menys de nota, no passa res! Ningú neix ensenyat i a la universitat s'hi va a aprendre i tindràs un mínim de 4 anys per millorar, a banda dels dos anys previs a batxillerat!
  2. No és cert que hagis de cursar l'assignatura de Matemàtiques al batxillerat obligatòriament... El que sí que és obligatori per accedir a un grau de Mestre/a és fer les Proves d'Aptitud Personal (PAP), a banda de la Selectivitat. Es tracta de dos exàmens: Competència Comunicativa i Raonament Crític i Competència Logicomatemàtica. Per tant, si no fas cap assignatura de Matemàtiques al batxillerat, t'hauràs de preparar aquest examen pel teu compte abans d'accedir a la uni!
  3. Sobre la música, creiem que és important continuar practicant els teus hobbies mentre estudies, en la mesura del possible. Altra vegada, si no et veus formant part de conservatoris ni dedicant-te a la música professionalment, no tens per què estudiar a l'ESMUC!

Esperem haver pogut ajudar-te una mica!

Gràcies per escriure'ns i molta sort al batxillerat!

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
13 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.