Preguntes i Respostes

Dubte sobre la carrera

Comentaris

1

Hola! Em dic Amèlia i l'any que ve cursaré primer de batxillerat humanístic.

Estic molt interessada amb l'àmbit de lletres i per aquesta raó m'agradaria ferfer filologia com a carrera. 

El dilema és quan no puc escollir entre filologia catalana o hispànica, ja que m'agraden els dos idiomes per igual. Per això estic a la recerca d'algun doble grau on pugui barrejar les dues filologies amb 5 anys. A la UAB vaig trobar un document que hi figuraba aquest doble grau, però després va resultar de ser del 2002-2003 i, pel que he trobat, actualment no està disponible fer aquesta opció. M'agradaria saber si sabeu d'alguna universitat que ofereixi alguna cosa similar i, en cas negatiu, si és viable fer els dos graus a la vegada (en un total de 4 anys les dues) sense morir en l'intent.

Per altra banda, a mi m'interessa sobretot poder ser professora de secundària i batxillerat o universitat i, per tant, em veig obligada a fer un màster. En cas de decantar-me per universitat, hauria de fer el doctorat de les dues carreres per separat? Per ser d'institut, cal fer doctorat? I tema Opos, m'hauria de presentar per amdues carreres? 

Tinc un cacau horrible, espero que no se m'estigui anant massa la olla i estigui intentant fer una combinació impossible... Perquè m'agradaria poder excercir de professora de les dues llengues. No sé si és pot fer per temes hores i tot això relacionat amb la empresa i els sous i tot... No hi entenc gaire d'això :)

Espero que em pugueu ajudar... Moltes gràcies!!

 

Comentaris

carla.roca

Hola, mmmia!

No sabem si existeix algun doble grau d'aquestes dues carreres en l'actualitat, però t'animem a posar-te en contacte amb les universitats que ofereixen aquests graus per separat i preguntar-los si és possible cursar-los a la vegada. En principi, l'únic problema que pots tenir és que et coincideixin els horaris. Si els horaris es poden combinar, i tant que pots fer-ho "sense morir en l'intent"! Pensa que hi ha moltes persones que comencen la universitat amb un doble grau, així que és possible!

Efectivament, per ser professora a ESO, batxillerat, FP i ensenyament d'idiomes, és necessari cursar el Màster en Formació del Professorat. Per ser professora d'universitat, generalment hauràs de fer el Doctorat.

Pels altres dubtes que ens demanes, hauries de consultar-ho a la universitat, ja que et podran orientar molt millor.

Ànims i molta sort :)

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals