Preguntes i Respostes

Dubto entre 4 carreres

Comentaris

1

Bona tarda!

Aquest setembre començaré a fer 2n de batxillerat. Sempre he dubtat molt sobre quina carrera triar en un futur. Des de petita m’han agradat les mates i pensava que serien el meu camí. Però ara, fent el tr m’està agradant cada vegada més la medicina.

Per una altra banda, tinc com a altres opcions la genètica i la bioquímica.

Teniu algun consell per poder decidir-me? Vaig perduda i no tinc res clar quina escollir.

Pd: trec bones notes i en principi podria entrar en qualsevol

Gràcies!!

Comentaris

carla.roca

Hola, marinaaa57!

Primer de tot, disculpa que hàgim trigat a contestar-te, ja que hem tornat de vacances aquesta setmana.

Per poder decidir-te, creiem que has d'intentar plantejar-te què significaria treballar en qualsevol d'aquests àmbits. Com bé deus saber, el grau en Medicina té un component social molt important, ja que les carreres de salut tenen contacte directe amb la societat i es preocupen per la salut i benestar de les persones. Et veus dins aquest ambient i aquestes responsabilitats? Creus que t'agradaria tractar amb persones?

D'altra banda, Genètica i Bioquímica són carreres científiques que tenen a veure amb els laboratoris, però no et pensis que estan tan allunyades de la societat com Medicina! Potser no hi tindràs un contacte tan directe, però sí que treballaràs per fer una diferència en la societat, per exemple, estudiant com tractar o frenar malalties.

Per últim, podríem englobar Matemàtiques al bloc d'estudis de "ciències pures", amb una gran incidència sobre la societat, però sense aquest contacte tan directe.

El que podries fer és escriure als col·legis professionals d'aquestes disciplines i demanar si poden posar-te en contacte amb professionals que hagin estudiat aquestes carreres. El seu testimoni et pot servir de molt, ja que et poden dir com va ser la carrera o quines sortides professionals té, entre d'altres temes.

Si vols que et posem en contacte amb estudiants o professorat de Medicina, només ens ho has demanar comentant a sota de la nostra resposta! També podem fer-ho amb estudiants o professorat de Biotecnologia, un grau que conté matèries com genètica i bioquímica, entre d'altres.

També creiem que és important dir-te que tens com a objectiu graus amb notes de tall molt altes i que hauràs de mantenir notes altes durant 2n de batxillerat per poder accedir-hi el curs vinent! Així que ànims i molta força!

Molta sort! :)

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals