Preguntes i Respostes

Esportista d'alt nivell

Comentaris

3

Hola!

Tinc unes preguntes sobre com funciona exactament això de ser esportista d'alt nivell o alt rendiment. Faig Windsurf a nivell mundial i no sé si això cau en la categoria i llista d'esportista d'alt nivell. A més a més si aconsegueixo el títol d'esportista d'alt nivell quins avantatges et donaria amb la nota de tall i quan t'inscrius en les universitats? 

Moltes gràcies!! 

Comentaris

carla.roca

Hola, Tezzy!

Es consideren esportistes d'alt nivell les persones que figuren a les llistes que publiquin, abans del 15 de juny de l'any en curs, el Consell Català de l'Esport al DOGC i el Consell Superior d'Esports al BOE, ambdós documents oficials.

Si el teu nom hi és publicat, tens diversos avantatges pel que fa a l'accés a la universitat:

  • Tots els graus reserven un 3% de les seves places per a esportistes d'alt nivell o alt rendiment. Si vols saber-ne les notes de tall, hauràs de posar-te en contacte amb l'Oficina d'Accés a la Universitat, ja que no són públiques.
  • Els següents graus reserven un 5% de les seves places per a esportistes d'alt nivell o alt rendiment: Fisioteràpia, d'Educació primària i de Ciències de l'activitat física i de l'esport (CAFE).
  • Si vols fer CAFE, estaràs exempt/a de fer les Proves d'Aptitud Personal (PAP), unes proves físiques obligatòries.
  • En algunes universitats, hi existeix un programa d'acompanyament per a esportistes d'alt nivell o alt rendiment, que consisteix d'un tutor/a que t'aconsella i t'ajuda a combinar esport i estudis, així com facilitats per part de la facultat si no pots assistir a una pràctica o a un examen per una competició.

En el moment de fer la Preinscripció Universitària (online a través d'Accés Universitat), hauràs de presentar una fotocòpia del BOE o del DOGC corresponent, i si ets esportista d'alt rendiment, el certificat corresponent. 

Et deixem aquí les dades de contacte de l'Oficina d'Accés a la Universitat, que és l'organisme que s'ocupa d'aquest tema, per si vols demanar-los més informació:

Oficina d’Accés a la Universitat
Adreça: Via Laietana, 2 planta baixa
Població: 08003 Barcelona
Telèfons: 93 223 03 23 i 93 223 25 91 de 9.00 a 14.00 hores
Adreça de contacte: Bústia de contacte
Horari d’atenció: Tot l’any de dilluns a divendres de 9 a 14 hores

Adreces d’altres seus: Girona,
Lleida, Manresa, Mataró, Tarragona,
Tortosa i Vic

Gràcies per escriure'ns i molta sort :)

Tezzy

Moltes gracies per la informació. 

carla.roca

De res! :)

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals