Preguntes i Respostes

fer una carrera d'humanitats tot i haver fet el batx cientific

Comentaris

1

Hola, 

Sóc un estudiant de Segon de Batxillerat científic i m'he trobat en un dilema recentment. La cosa és que no se quina carrera triar, és a dir, tinc dos idees, sempre he volgut anar a biomedicina, però aquest any he descobert que m'encanta la història, la literatura i la filosofia, i les assignatures de ciencia ja no m'agraden tant. 

El problema és que per nota ja no em dona la biomedicina i m'han acceptat a una universitat privada, i tinc 15 dies per decidir si anar o no. A mi m'encantaria anar a humanitats perque se que m'agradera, però el problema és no tinc clar de que treballaria després i no se si les sortides m'agraderan tant. 

En canvi,  biomedicina les assignatures no m'agraderian tant, però tinc una idea del que voldria ser després tot i que no m'apassioni com les lletres. 

Aleshores no se que fer, que em recomanaríeu?

 

Moltes gràcies,

Comentaris

Publicat per: Redacció Preparats.cat

Hola!

Moltes gràcies per escriure'ns 😉

Per nosaltres és molt complicat dir-te quina carrera hauries de triar entre l'una i l'altra perquè al final és una decisió molt personal.

De totes maneres, pel que dius, sembla que t'imagines més treballant en l'àmbit de la Biomedicina que en el de les Humanitats. Que t'hi visualitzis més és un punt a favor, i això podria fer que et decantessis per aquesta disciplina i les seves sortides professionals.

Potser podries començar per estudiar Biomedicina i deixar Humanitats com una segona carrera! O formar-te o divertir-te al teu temps lliure amb els àmbits que més t'agradin de les Humanitats: literatura, història, filosofia, política, art...

D'altra banda, aquestes són algunes de les sortides professionals que tindries si estudies Humanitats: feines de gestió cultural (treballar en museus i galeries d'art, empreses culturals...), feines en editorials, feines en comunicació (treballar en la comunicació i gestió de continguts i xarxes socials d'empreses culturals o projectes artístics), feines d'educació (treballar com a professor/a de secundària d'àmbits que has estudiat a la carrera, com història, història de l'art, literatura, etc - per accedir a aquesta feina és necessari cursar un màster obligatòriament), etc.

A banda del que et podem dir nosaltres, creiem que t'aniria molt i molt bé parlar amb persones que ja hagin acabat aquestes carreres o que les estiguin cursant ara mateix perquè et puguin explicar la seva experiència. Si no coneixes a ningú actualment, et recomanem apuntar-te a les Jornades de Portes Obertes de les unis que ofereixin aquestes carreres, on podràs parlar amb estudiants de tot el que necessitis. 

Esperem que aquesta info et pugui servir.

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.