Preguntes i Respostes

Global Estudis o Economia, política i filosofia? UPF

Comentaris

1

Bones! Jo us escric perquè estic indecis sobre quin grau fer. Jo tinc molt clar que m’agradaria en un futur desicar-me a les relacions internacionals. Des de fa uns anys que tenia pensat cursar la carrera de Economia, Política i Filosofia a la UPF ja que t’ofereix un estudi interdisciplinar i durant la carrera estudies a diferentes universitats la qual cosa m’agrada. Però fa al voltant d’un any que vaig veure que la Pompeu també oferia la carrera de Global Estudies que tenia una projecció més internacional tot i ser de només tres anys. El meu problema és que ambdues tenen coses que m’agraden i que no. La primera perquè et dona milllors coneixements d’economia i també tens la branca filosòfica per a poder tenir un estudi més interdisciplinar, el problema és que mirant-me el pla d’estudis he vist que està més enfocada a un ambit més nacional i això és el que em tira enrere. I de la segona m’agrada el fet de la projecció internacional i de l’especialització en blocs, no obstant, no em convenç que només siguin tres anys (180 crèdits) i que és una carrera més d’humanitats i que potser a l’acabar em manquin coneixements econòmics. Estic fet un embolic. Sabrieu alguna diferència més entre ambdues que em poguessin ajudar a decidir? Pel meu futur, quina em recomaneu? Moltes gràcies!!

Comentaris

Redaccio

Hola, Peparmen!

Està clar que el que més valores per escollir els estudis és que tinguin una fixació internacional, ja que el teu objectiu va en aquesta direcció. Per tant, nosaltres et recomanaríem que triïs Global Studies o qualsevol altre Grau que vagi en aquesta línia.

D’altra banda, si creus que Economia, política i filosofia et donaria uns coneixements teòrics que manquen a l’altre Grau, simplement intenta buscar-los en estudis complementaris que puguis combinar amb la carrera! Durant o després del Grau, pots enriquir-te amb cursos i formacions que t’interessin i que completin el teu perfil acadèmic:

– Màsters i postgraus: un cop acabis el Grau, pots acabar d’especialitzar-te!
– MOOCs: són cursos online i gratuïts que ofereixen universitats de tot el món. Hi ha temes molt interessants! Els trobaràs en webs com: https://miriadax.net/
– Cursos: n’hi ha de presencials, online, gratuïts, de pagament… Busca entitats, centres culturals o ateneus del teu municipi o comarca i dona un cop d’ull a quines formacions i xerrades ofereixen! També pots apuntar-te a classes online de webs com Skillshare i escoltar xerrades com les ‘Ted Talks’ a Youtube.
Un bon web on fer una cerca és: https://www.educaweb.com/

Esperem que aquesta alternativa de l’educació complementària sigui una bona solució i deixis de sentir-te indecís 🙂

Gràcies per escriure’ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals