Preguntes i Respostes

Graus

Comentaris

1

Quina es la diferència entre el grau d'educació social i treball social?

Comentaris

carla.roca

Hola, Paulams!

La principal diferència és que el Treball Social es dedica al vessant més burocràtic dels serveis socials i té menys contacte directe amb les persones, mentre que l'Educació Social és molt més propera amb l'usuari i educa en certs aspectes.

Ho veuràs molt clar amb un llistat d'algunes de les sortides professionals i tasques de cada cas:

  • Treball Social: pots treballar en serveis socials d'atenció primària o especialitzada, educació, presons, empreses, justícia, ONGs, etc. Les seves tasques solen ser assessorament a l'usuari, disseny/aplicació/evaluació de programes i projectes, formar part d'equips interdisciplinaris en entitats o empreses, investigació social, entre d'altres.
  • Educació Social: pots treballar en punts joves, activitats extraescolars, centres de menors, educació intercultural, animació sociocultural, etc. Les seves tasques solen ser disseny/aplicació/evaluació de programes socioeducatius o de problemes d'habilitats socials, entre d'altres.

Resumint: el/la treballador/a social és qui dissenya els recursos que l'educador/a social podrà utilitzar amb les persones que els necessitin per evitar l'exclusió social o d'altres problemes.

Si vols, podem posar-te en contacte amb estudiants i professorat del grau en Educació Social, amb qui podries parlar sobre com és la carrera i la feina després de la universitat. Només ens ho has de demanar!

Esperem haver pogut ajudar-te una mica :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals