Preguntes i Respostes

Graus

Comentaris

1

Quina es la diferència entre el grau d'educació social i treball social?

Comentaris

carla.roca

Hola, Paulams!

La principal diferència és que el Treball Social es dedica al vessant més burocràtic dels serveis socials i té menys contacte directe amb les persones, mentre que l'Educació Social és molt més propera amb l'usuari i educa en certs aspectes.

Ho veuràs molt clar amb un llistat d'algunes de les sortides professionals i tasques de cada cas:

  • Treball Social: pots treballar en serveis socials d'atenció primària o especialitzada, educació, presons, empreses, justícia, ONGs, etc. Les seves tasques solen ser assessorament a l'usuari, disseny/aplicació/evaluació de programes i projectes, formar part d'equips interdisciplinaris en entitats o empreses, investigació social, entre d'altres.
  • Educació Social: pots treballar en punts joves, activitats extraescolars, centres de menors, educació intercultural, animació sociocultural, etc. Les seves tasques solen ser disseny/aplicació/evaluació de programes socioeducatius o de problemes d'habilitats socials, entre d'altres.

Resumint: el/la treballador/a social és qui dissenya els recursos que l'educador/a social podrà utilitzar amb les persones que els necessitin per evitar l'exclusió social o d'altres problemes.

Si vols, podem posar-te en contacte amb estudiants i professorat del grau en Educació Social, amb qui podries parlar sobre com és la carrera i la feina després de la universitat. Només ens ho has de demanar!

Esperem haver pogut ajudar-te una mica :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

  • El responsable del tractament de les dades és la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC.
  • La finalitat és oferir el servei per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la UVic-UCC.
  • Les dades es tractaran sobre la base del consentiment de la persona per a l’organització i informació de l’oferta docent, de serveis, així com altres iniciatives de promoció i/o campanyes publicitàries de la Universitat.
  • Es comunicaran únicament als centres amb els quals la UVic-UCC hagi convingut l’organització dels estudis que us interessen.
  • En qualsevol moment podreu exercir els drets a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació del tractament o bé oposar-vos-hi.
  • Podeu consultar informació addicional a Avís legal i protecció de dades.