Preguntes i Respostes

Preinscripció fora de termini.

Comentaris

1

Hola bones, em dic Mar he contactat amb vosaltres a través de direct d'Instagram i m'heu comentat que us ho expliqui a través d'aquí. Vaig fer sele al juliol i per tant vaig fer la preinscripció al juny, malauradament he hagut de repetir-la ara al setembre, vaig decidir canviar preferències a graus amb notes de tall més baixes, però consta que estic en termini finalitzat. Vaig enviar un correu a la generalitat i la seva respota ha estat aquesta:

Senyora Martín,

En resposta a la vostra consulta sobre realitzar un canvi de preferències fora del termini de preinscripció universitària, us informem que heu de crear un tràmit a LES MEVES PETICIONS dins del vostre perfil del portal d'accés a la universitat, fent la sol·licitud corresponent que s'haurà d'estudiar. En el moment de sol·licitar el canvi de preferències heu de considerar tant la nota de tall dels estudis desitjats com la disponibilitat de places vacants en els aquests estudis (si la nota de tall és superior a 5,000 vol dir que no hi ha places vacants).

El meu dubte ve, quan he vist que si la nota de tall és superior a 5,000 vol dir que no hi ha places, és a dir, vol dir que ara no podria entrar a ninguna carrera amb una nota superior a 5,000?

Pel que tinc entès, hi ha les reassginacions, i graus amb disponibilitat de places, i per tant amb la meva nota de les Pau al setembre podria entrar a qualsevol grau amb places disponibles i amb la nota que demanen.

Vaig una mica perduda, espero que em pugueu ajudar.

Gràcies.

Comentaris

carla.roca

Hola, mmartind!

És normal que tinguis dubtes sobre aquest tema, no és fàcil d'entendre a la primera :)

Des del moment en què es publica la 1a assignació de places i ja es poden consultar les primeres notes de tall, els graus que tenen nota superior a 5,000 vol dir que ja han omplert les seves places i que la nota que hi figura és la de l'última persona a l'última plaça que quedava lliure.

Per tant, les úniques persones que tenen opció d'accedir-hi després d'aquesta 1a assignació són aquelles que van incloure aquest grau a la Preinscripció i esperen que hi hagi la possibilitat de poder entrar durant les assignacions i reassignacions. En quins casos hi ha opció a entrar? Doncs, per exemple, quan hi ha persones que van estar assignades però també estan esperant entrar a un altre grau i en una darrera assignació escullen la nova plaça que els han donat. Per tant, van quedant places lliures al llarg del procés. També pot ser que hi hagi persones que s'hagin matriculat però més tard decideixen que no volen estudiar i, per tant, aquest seria un altre cas en el qual queda una plaça lliure.

Aquestes places que van quedant lliures, però, s'omplen només de les persones que estan en "llista d'espera", és a dir, que van afegir el grau a les seves preferències i no van entrar per nota de tall a la 1a assignació però que estan esperant a veure si és possible accedir-hi, ja que en cada assignació i reassignació va baixant la nota de tall. 

Per tant, no és segur que puguis entrar a qualsevol grau fent la Preinscripció de setembre, ja que en aquell moment pot ser que totes les places ja estiguin plenes. De fet, quan facis la Preinscripció extraordinària els dies 8 i 9 d'octubre, només t'hi apareixeran els graus i universitats amb places lliures, a diferència del juliol, en què t'apareixen totes perquè encara no s'havia fet cap assignació. És a dir, a la primera preinscripció tothom partia de zero per accedir a un grau i s'anava assignant a partir de la nota de tall. A partir d'ara, es redueixen molt les possibilitats.

En quin grau estàs interessada? Potser et podem donar una mica més d'informació!

Esperem que hagi quedat una mica més clar el procés!

Gràcies per escriure'ns i esperem que tinguis molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals