Preguntes i Respostes

QUÈ ESTUDIAR?

Comentaris

1

Hola sóc una alumne de 2n de Batxillerat i estic decidint què estudiar l'any que ve. Des de ben petita sempre m'ha agradat la moda i estic segura que la meva professió estarà relacionada amb la moda. Actualment estic cursant el Batxillerat Economic i m'agrada molt l'empresa. Sé que no em posaré a estudiar un grau universitari de disseny (perquè dibuixo molt malament i a més no estic capacitada per fer 4 anys de carrera de disseny) però el món de l'empresa també m'agrada molt però vull començar a fer algo relacionat amb la moda i l'empresa... però no trobo res q m'ajunti l'empresa i la moda..... Si em poguessiu aconsellar us ho agrairía!

Comentaris

Redaccio

Hola, Emma89!

Creiem que, en el teu cas, podries investigar graus com Administració i Direcció d’Empreses (ADE), que es fa a gairebé totes les universitats, i Màrqueting i Comunicació Empresarial, que es fa a la UVic-UCC. Amb qualsevol d’aquests dos graus, pots arribar a absorbir un coneixement empresarial que et pot ajudar a treballar en qualsevol empresa que et proposis. I és que totes les empreses necessiten estratègia empresarial i comunicativa per triomfar!

ADE és un grau molt ampli, que et permetrà aprendre des de la vessant més econòmica i numèrica de la creació i gestió empresarial, fins a la producció, els recursos humans o temes fiscals i legals. Aquí pots consultar totes les universitats que ofereixen el grau en ADE: https://bit.ly/2FFEMEK

Màrqueting i Comunicació Empresarial té menys contingut numèric i de comptabilitat, tot i que també et donaria unes bases molt fortes de la creació empresarial. Alhora, se centra molt en la comunicació i el màrqueting que necessita una empresa per ser competitiva i s’ajusta molt a les necessitats digitals de les empreses actuals. Aquí pots consultar el seu pla d’estudis: https://bit.ly/2FPflAc

Si estudies un grau de l’àmbit d’empresa com aquests que hem mencionat, podries accedir a qualsevol empresa de moda, ja que les teves habilitats seran molt ben valorades en els departaments de màrqueting, comptes, comptabilitat o el comercial. També en agències de màrqueting, consultories, assessorament per start-ups… i molt més!

Per cert, potser encara és molt d’hora, però podries plantejar-te crear tu mateixa la unió que més s’adapti a tu entre empresa i moda. Un bon exemple és el negoci que ha creat ’21 Buttons’, que segur que coneixes. Un dels seus creadors va estudiar ADE i, com molt bé expliquen ell i l’altre cofundador en una entrevista, van tenir la idea quan van veure que no hi havia una plataforma que facilités als usuaris d’Instagram a comprar roba fàcilment a través de l’aplicació. https://bit.ly/2RC6usu
D’això se’n diu “emprenedoria” i és un concepte que esperem que t’inspiri i, fins i tot, que t’ajudi a trobar una feina que s’adapti 100% a les teves expectatives.

Esperem haver pogut ajudar-te una mica 🙂

Gràcies per escriure’ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals