Preguntes i Respostes

Un xic desorientada...

Comentaris

1

Hola!! Començo a estar preocupada perquè encara estic molt desorientada en què estudiar... L'únic que tinc claríssim és que vull viatjar moltíssim, veure món i entendre'l al màxim!! No vull tancar-me en un laboratori o despatx i estar sempre sentada i "aïllada"...

Jo he fet el batxillerat científic (amb CTMA) amb la intenció de fer algo relacionat amb la salut (em motivava molt nutrició, etc. i m'atrau això de tenir pacients i cuidar-los), però aquest any m'he adonat que també m'agrada molt tot lo relacionat amb les ciències de la Terra i que potser això m'acosta més al meu objectiu de viatjar i conèixer el planeta. A més, crec que tinc suficient nota per fer el que vulgui i això m'ajuda a tenir més opcions i liar-me més. Ara estic entre salut i Terra: farmàcia/nutri (la pega d'aquesta és que potser té massa química i física, lo altre m'agrada) i ciències del mar o ambientals (i la pega d'aquesta és que no estic del tot segura perquè m'he adonat aquest any que m'agrada, mentre que salut era el motiu pel qual vaig triar fer ciències i CTMA perquè m'agradava, però més com a "cultura"). Totes les opcions em poden agradar, però tinc el pensament que si trio un àmbit, després m'arrepentiré de deixar l'altre a part (sense tenir en compte que més endavant puc estudiar una altra cosa, ara m'interessa el present); ja sé que sempre estic a temps de canviar de carrera però m'agradaria aclarar-me i triar bé i tranquil·la... Em sento molt perduda, m'agrada tot i no tinc una preferència!! M'encantaria saber la vostra opinió!!

Un altre dubte una mica diferent: què recomaneu, presentar-me a tres específiques (bio, química i CTMA, les dues primeres conten 0.2 a tot arreu i l 'altra majoritàriament 0.1) o només a dues (bio i química)?? La meva intenció era la segona opció i així tenir una mica més de temps per preparar-me millor les matèries i anar més relaxada potser...

Moltes gràcies!!!

 

Comentaris

carla.roca

Hola!

Si el que vols és estudiar un grau que et permeti entendre la natura i l'entorn, graus com Biologia, Ciències del Mar o Ciències Ambientals serien la teva millor opció!

  • Creiem que és molt útil que busquis les sortides professionals dels graus perquè vegis en què treballaries exactament, i així puguis valorar si t'agradarà o no. Per exemple, si estudies Biologia, podries tenir les següents sortides: ordenació, conservació i control del territori, gestió de recursos naturals; control biològic de plagues, gestió de residus, avaluació d'impactes i restauració del medi natural, optimització dels cultius vegetals, animals i fongs, i cerca de nous jaciments de recursos vius explotables, etc. A més, pots dedicar-te a la recerca, a l'àmbit educatiu (en l'ensenyament secundari, universitari, formació professional i de postgrau) o a la divulgació en espais com parcs naturals, zoològics, empreses científiques, museus especialitzats, etc. 

Per fer-te'n una idea, també llegir blogs de gent que treballi en aquests àmbits, preguntar als Col·legis Professionals, etc., ja que una mateixa carrera pot obrir mil portes molt diferents!

  • Nosaltres t’aconsellem et presentis a les tres específiques, ja que, si de les dues que conten més, alguna no et va tan bé com pensaves, t’assegures el 0’1 de CTMA! 
  • Quant a viatjar, és igual el grau que triïs, ja que depenent del camí que agafis podràs viatjar més o no! Per exemple, si et dediques a la recerca, podràs fer estades internacionals.

Esperem haver-te ajudat!

Molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals