Beques

Si has bussejat una mica per l'oferta de les universitats, hauràs vist que estudiar una carrera no és precisament barat! Tot i així, et volem tranquil·litzar: cada curs milers d'estudiants reben una o més beques per poder iniciar o continuar els seus estudis de Grau. És per això que tenim un missatge important per a tu: Que la teva situació econòmica no freni la teva formació! Per a les universitats públiques i la UVic (concertada), existeix tota aquesta oferta:

QUINS TIPUS DE BEQUES EXISTEIXEN?

  • Ajuts per situació econòmica: estudiar en una altra comunitat autònoma i la capacitat econòmica dels teus pares (o la teva, en cas que siguis independent) et pot facilitar obtenir una beca que cobrirà l'import de la matrícula anual o una part de les despeses de viure fora de casa. Ara bé, per seguir rebent aquests diners hauràs d'esforçar-te i treure bones notes!
  • Ajuts de mobilitat: si tens pensat estudiar una part del grau o fer les pràctiques a un altre país (ERASMUS o d'altres), també rebràs suport econòmic!
  • Ajuts a l'excel·lència acadèmica i al talent: les universitats i diverses empreses premien l'esforç que fas a Batxillerat o durant el Grau perquè no deixis d'estudiar.
  • Ajuts de les pròpies universitats: cada centre oferta les seves beques per situació econòmica, mobilitat nacional i internacional i per premiar l'excel·lència acadèmica. Aprofita-les!

QUAN I COM SE SOL·LICITEN?

  • Quan facis la Preinscripció Universitària sabràs a quin centre cursaràs el Grau. Fins que no facis la matrícula, et recomanem que no et preocupis de les beques, perquè sense això no les podràs sol·licitar! A partir d'aquí, escull quines vols demanar i que no se't passi el termini!
  • Trobaràs les bases i terminis a les webs de totes les universitats i a la de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Veuràs que a AGAUR es mostren les del Ministeri d'Educació i dels Governs de les diferents comunitats autònomes. A les webs de les universitats també hi trobaràs les seves pròpies!

QUÈ ET RECOMANEM?

  • Demana'n quantes més millor! La majoria de beques poden sol·licitar-se a la vegada sense cap problema. Així que t'animem a que en demanis vàries per tenir més possibilitats.
Beques

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals