Beques

Si has bussejat una mica per l'oferta de les universitats, hauràs vist que estudiar una carrera no és precisament barat! Tot i així, et volem tranquil·litzar: cada curs milers d'estudiants reben una o més beques per poder iniciar o continuar els seus estudis de Grau. És per això que tenim un missatge important per a tu: Que la teva situació econòmica no freni la teva formació! Per a les universitats públiques i la UVic (concertada), existeix tota aquesta oferta:

QUINS TIPUS DE BEQUES EXISTEIXEN?

 1. Ajuts per situació econòmica: estudiar en una altra comunitat autònoma i la capacitat econòmica dels teus pares (o la teva, en cas que siguis independent) et pot facilitar obtenir una beca que cobrirà l'import de la matrícula anual o una part de les despeses de viure fora de casa. Ara bé, per seguir rebent aquests diners hauràs d'esforçar-te i treure bones notes! Alguns exemples:
  • Beca general del Ministeri: Si compleixes els requisits econòmics i acadèmics establerts pel Ministeri d’Educació i Formació Profesional (MEFP), pots obtenir la beca general del Ministeri. Aquesta beca suposa l’exempció del pagament dels crèdits matriculats per primera vegada i, en determinats casos, també es complementa amb altres ajuts o quanties addicionals a la beca de matrícula. 

  • Beca Equitat: Si no reps la beca general del ministeri, pots beneficiar-te de la beca Equitat. Com a estudiant que rep una Beca Equitat obtindràs una bonificació en el preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada que pot ser d’entre el 80% i el 10% de l’import total, en funció del tram que et correspongui segons la renda familiar computable i el nombre de membres de la unitat familiar. Aquesta beca no contempla cap altre ajut o quantia addicional i no té requisits acadèmics.

 2. Ajuts de mobilitat: si tens pensat estudiar una part del grau o fer les pràctiques a un altre país (ERASMUS o d'altres), també rebràs suport econòmic! Alguns exemples:
  • Beca Erasmus+: Línia d’ajuts de la Comissió Europea per promoure la mobilitat acadèmica d'estudiants universitaris dins de l'àmbit europeu, amb el corresponent reconeixement dels estudis realitzats a d’altres països. Actualment en formen part més de 2.000 mil institucions d'ensenyament superior de 31 estats, pertanyents a la Unió europea i a Noruega, Islàndia, Macedònica, Liechtenstein i Turquia. La beca Erasmus+ et pot ajudar a cobrir els teus gastos de viatge i allotjament i la quantitat de l'ajut varia segons el païs de destí.

   La tramitació de la beca Erasmus es gestiona des dels departaments de Relacions Internacionals de la teva universitat. En el cas que t’hagin concedit una beca Erasmus recorda que també la pots complementar amb els ajuts MOBINT a la mobilitat internacional.

  • Mobint: Finança una part de les despeses que comporta la realització d’estudis en d’altres països dins del marc de programes d’intercanvi internacionals. Els ajuts són gestionats per l’AGAUR i per optar-hi caldrà que acreditis un bon expedient acadèmic, així com un coneixement suficient de la llengua de docència del centre de destí.

 3. Ajuts a l'excel·lència acadèmica i al talent: les universitats i diverses empreses premien l'esforç que fas a Batxillerat o durant el Grau perquè no deixis d'estudiar.
 4. Ajuts de les pròpies universitats: Cada centre oferta les seves beques per situació econòmica, mobilitat nacional i internacional i per premiar l'excel·lència acadèmica. Aprofita-les!
 5. Ajuts per aprendre idiomes. No oblidis buscar beques quan vulguis apuntar-te a un curs d'idiomes! Exemple:
  • Ajuts Parla3: Beques per estudiar terceres llengües (anglès, francès, alemany o italià), que inclou ajuts econòmics per a l’obtenció del certificat del nivell B2.2. Els ajuts de fins a 350 euros per realitzar cursos de formació i de 50 euros per al pagament de la prova CLUC es tramiten de l'AGAUR.

QUAN I COM SE SOL·LICITEN?

 • Quan facis la Preinscripció Universitària sabràs a quin centre cursaràs el Grau. En la gran majoria de casos, fins que no facis la matrícula, et recomanem que no et preocupis de les beques, perquè sense això no podràs sol·licitar la majoria d'elles! A partir d'aquí, escull quines vols demanar i que no se't passi el termini!
 • Trobaràs les bases i terminis a les webs de totes les universitats i a la de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i del Ministeri d’Educació i Formació Profesional (MEFP). Veuràs que a AGAUR es mostren les del Ministeri d'Educació i dels Governs de les diferents comunitats autònomes. A les webs de les universitats també hi trobaràs les seves pròpies!

QUÈ ET RECOMANEM?

 • Demana'n quantes més millor! La majoria de beques poden sol·licitar-se a la vegada sense cap problema. Així que t'animem a que en demanis vàries per tenir més possibilitats.
Beques

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
11 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.