Graus Universitaris

Què són els Graus Universitaris?

El Grau Universitari és un tipus de formació acadèmica que proporciona un títol de Graduat/da Universitari/ària. Popularment, es coneixen com a "carreres".

 • Els graus combinen una àmplia formació teòrica amb formació pràctica, part de la qual té lloc en l’empresa o institució on faràs pràctiques.
 • Tenen lloc després de Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Superior i són de caràcter post-obligatori.
 • Es cursen a una universitat o escola adscrita, és a dir, un centre públic o privat que està lligat a una universitat.
 • Generalment, tenen una durada de 4 anys (240 crèdits ECTS). Hi ha casos excepcionals d'alguns graus de 3 anys, o d'altres més llargs, com sempre és el cas del grau en Medicina.
 • La majoria de graus inclouen matèries que garanteixen el coneixement d’una tercera llengua, normalment l’anglès.

VEURE TOTS ELS GRAUS!

Branques de coneixement

Tots els graus formen part d’una branca de coneixement, és a dir, d'un gran grup d'estudis que s'organitza per temàtiques.

Algunes de les branques de coneixement són:

Arts i humanitats

Ciències

Ciències de la salut

Ciències socials i jurídiques

Enginyeries i arquitectura

Pla d’Estudis

Els plans d'estudis dels graus universitaris són l'organització de les assignatures per cursos acadèmics. És important mirar-se al detall el pla d'estudis per saber si t'agradarà la carrera.

Generalment, els plans d'estudis de grau contenen:

 1. Matèries obligatòries: són la major part dels plans d'estudis i proporcionen continguts específics obligatoris per a la titulació.
 2. Matèries bàsiques: tot i ser també obligatòries, els seus crèdits superats poden ser reconeguts si et vols canviar a una altra titulació de la mateixa branca.
 3. Matèries optatives: durant la segona meitat del pla d'estudis podràs escollir d’entre un llistat d’assignatures amb continguts rellevants però no coincidents amb les matèries bàsiques i/o obligatòries.
 4. Pràctiques externes: per posar en pràctica al món professional el que has après, podràs fer pràctiques externes a una empresa o institució del sector, que pot ser de recerca pròpia o donada per la universitat. Les pràctiques externes s'inclouran en tots els plans d'estudis de Grau i podran ser obligatòries o optatives.
 5. Treball de final de grau: és un projecte que faràs a final del grau per posar en pràctica el que has après durant aquest. Es basa en fer recerca sobre un tema d’estudi de la teva elecció o realitzar un projecte amb la intenció de presentar-lo al món laboral. 

Els dobles graus

 • Combinen dos graus universitaris en una durada més reduïda que si es cursessin per separat, normalment entre 5 i 6 anys.
 • S’hi pot accedir des del primer curs per preinscripció universitària amb una nota d'accés específica, com qualsevol altre grau.
 • Es formen a partir de dos títols complementaris des de l'òptica de la pràctica professional, per exemple: ADE + Dret, Farmàcia + Nutrició Humana i Dietètica o CAFE + Mestre d'Educació Primària, però també hi ha combinacions menys previsibles, com Filosofia + Economia.
Graus Universitaris - Preparatsuni
A Preparats.cat et podem ajudar a triar el grau universitari més adient per a tu!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.