NOTÍCIES

El grau en Periodisme de la UVic compleix 20 anys!

El grau en Periodisme de la UVic compleix 20 anys! - Preparats.cat
Publicat per: carla.roca

Estàs pensant estudiar Periodisme? Avui et parlem del grau en Periodisme de la UVic, que compleix 20 anys des del primer curs que va oferir aquesta titulació i ja acumula més de 500 titulats i titulades! Entre ells, periodistes molt reconeguts com Jordi de Planell, cap de redacció del programa FAQs de TV3!

20 anys formant periodistes!

La UVic va començar a impartir el grau en Periodisme ara fa 20 anys i, des de llavors, ha ofert una formació molt pràctica pels futurs i futures periodistes! Gràcies a les seves instal·lacions i aules especialitzades, com el plató de televisió i l'estudi de ràdio, els estudiants han pogut formar-se de forma pràctica i amb simulació dins la mateixa universitat, obtenint experiència abans de fer el salt al món professional! A més, aquest any estrena un nou estudi de fotografia i una Aula de Simulació de Redacció Periodística!

Al grau de Periodisme de la UVic, la formació es basa en una metodologia innovadora que posa l'estudiant al centre de l'aprenentatge i el tracte amb el professorat és molt personalitzat. A més, els estudiants reben visites de professionals del periodisme i la comunicació que fan masterclass a les aules.

També has de saber que la UVic té els seus mitjans de comunicació propis on l'alumnat pot participar per crear els seus propis continguts! Per exemple, la revista digital Insights, la revista Sense Boira i la UVic Ràdio!

Aula de Simulació de Redacció Periodística de la UVic
Nova Aula de Simulació de Redacció Periodística de la UVic

Celebrant l'aniversari!

Durant els següents dies, la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic celebrarà els 20 anys de Periodisme amb una sèrie d'actes i esdeveniments molt interessants:

  • 29 de març: el programa "La tarda de Catalunya Ràdio" s'emetrà en directe des de l'estudi de ràdio Carles Capdevila i el plató de TV de la UVic, amb Òscar Fernández i Elisenda Carod. Aquest mateix dia també visitarà la UVic el periodista Manel Alías, corresponsal de TV3  a Rússia, que participarà en la taula rodona "Ucraïna, terra de frontera" amb Carme Colomina, Jordi Vaquer i Joan Masnou.
  • 31 de març: a les 9.30 h, es farà la taula rodona sobre “Innovació i tendències del periodisme”, amb diferents professionals que parlaran dels reptes de futur del periodisme i de les tendències emergents dins la professió-
  • 5 d'abril: a les 11 h, hi haurà la Jornada amb graduats en conversa amb l’alumnat. Exalumnes de Periodisme de la UVic compartiran la seva trajectòria personal amb estudiants actuals!

A banda, ja s'han celebrat dos esdeveniments més, com la conferència “Periodisme amb mirada de gènere: posa’t les ulleres liles!”, a càrrec d’Aurora Anton, el 4 de març, i la xerrada del periodista de TV3 Toni Cruanyes, que va tenir lloc a la UVic el 24 de març.

El periodista de TV3 Toni Cruanyes va visitar la UVic per parlar de periodisme i literatura i va presentar el seu nou llibre 'La Vall de la Llum'
El periodista de TV3 Toni Cruanyes va visitar la UVic per parlar de periodisme i literatura i va presentar el seu nou llibre 'La Vall de la Llum'

Vols ser periodista?

El coordinador del grau en Periodisme de la UVic, Toni Sellas, té molt clar que aquesta professió canviarà i s'adaptarà a múltiples canvis en el futur, i per això creu que el grau de la UVic aporta gran versatilitat als seus estudiants. El pla d'estudis del grau s'ha anat adaptant a un periodisme cada cop més digital i ofereix assignatures per especialitzar-se en periodisme esportiu, polític, cultural o internacional.

Vols més informació sobre el grau? Vols parlar amb professorat i estudiants? T'agradaria estudiar Periodisme a la UVic? Demana més info! 

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
3 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.