NOTÍCIES

Format APA: així has de citar i fer la bibliografia del treball de recerca

Categoria
Així has de citar i fer la bibliografia del treball de recerca - Preparats.cat
Publicat per: carla.roca

Saber fer un bon treball de recerca (o qualsevol altre treball) també és saber citar bé les fonts d’informació. Potser ara no et sembla important, però és crucial! I és que, si no cites la informació que consultes, et podrien acusar de plagi i suspendre’t el treball... En general, farà que la teva investigació es vegi molt més veraç i professional! 

Com fer la bibliografia del treball de recerca?

Pots utilitzar diferents formats de citació, però un dels més coneguts és el de l’American Psychological Association (APA). Segons aquest format, en la bibliografia del teu treball diferents tipus de documents com els següents se citen així: 

  • Llibre: Cognom, N. Any. Títol en cursiva: subtítol (#ed). Editorial. 

Exemple: Clear, J. 2020. Hábitos atómicos: cambios pequeños, resultados extraordinarios. Diana Editorial. 

  • Pàgina web: Nom de l’autor o nom corporatiu. (any última actualització). Títol en cursiva. Editor/lloc web i adreça URL. --> Val la pena incloure-hi la data en la qual has recuperat la informació. 

Exemple: Zwatrzko, I. (2022). Marguerite Duras: vida, imatge i paraula. Núvol. Recuperat 22 juliol 2022, de https://www.nuvol.com/art/marguerite-duras-vida-imatge-i-paraula-266573  

  • Vídeo de Youtube, Vimeo...: Cognom, N. o nom corporatiu (any, mes dia). Títol del vídeo en cursiva [Vídeo]. Lloc web. Adreça URL 

Exemple: Ted-Ed (2017, febrer 27). How to practice effectively... for just about anything - Annie Bosler and Don Greene [Vídeo]. Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=f2O6mQkFiiw  

Com citar les fonts d'informació al treball de recerca? 

A banda de fer una bona bibliografia, sempre ordenada per ordre alfabètic de l’autor, és molt important citar les fonts d’informació dins del text del teu treball, sempre que hi incloguis una cita entre cometes o que parlis d’un concepte que ha escrit una altra persona que no siguis tu.  

Tot i que hi ha diferents fórmules segons la cita en concret, el més bàsic és referenciar el nom de l’autor i l’any de publicació. Si es tracta d’una citació textual en un suport gràfic o audiovisual, és bo indicar-hi la pàgina o el minut en què l’has trobat. Aquí tens dos exemples de frases que podrien formar part d’un treball i com s’hi inclourien les cites: 

  • Una de les problemàtiques dels hàbits és que tant poden ser bons com dolents, i és per això que és bàsic saber com funcionen per poder controlar-los (Clear, 2020 p.33). 
  • Duras mostra, sense dubte, “una visió feminista de la dona, lluny de l’arquetípica i estereotipada formulació d’aquest subjecte com a objecte i no pas com a subjecte” (Zwatrzko, 2022). 

Més recursos sobre la citació en format APA i les bibliografies

No et perdis tota aquesta informació, que t'anirà genial per buscar exemples de més citacions en format APA i com fer bé la bibliografia del teu treball de recerca:

  1. Guia per elaborar citacions bibliogràfiques en format APA 7a edició, 2a edició revisada i ampliada (UVic, 2022). 
  2. Llibre Com escriure i presentar un bon treball acadèmic. Guia pràctica per a estudiants i professors de Jordi Sancho (2018, Eumo Editorial). 

Esperem que tota aquesta informació et serveixi moltíssim! Sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
10 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.