Preguntes i Respostes

No se que fer amb la meva vida després del batx

Comentaris

3

Cada cop sento que se menys que vull estudiar o fer després del batx perq tot m'agrada i no hi ha res q em cridi molt l'atenció. 

Sento que quan tenia 12 anys ho tenia tot molt més clar.

Que em recomanarieu fer? (Parlar amb algú, esquestes...)

Comentaris

carla.roca

Hola, silviiiiiii!

Sabem que és complicat trobar el teu futur quan t'agraden o t'interessen moltes coses diferents, però també és un símptoma que ets una persona viva, amb ganes d'aprendre i amb molta curiositat! Al final, t'acabaràs decidint per una cosa o una altra, però això no vol dir que t'hagis de tancar en aquesta decisió i que això sigui l'únic que facis la resta de la teva vida. Un cop acabat el grau, pots fer-ne un altre o estudiar un màster o postgrau que hi estigui relacionat mínimament, però que en el fons no tingui res a veure! Hi ha mil possibilitats i combinacions a fer!

El primer que et recomanem és fer el nostre test d'orientació. Et pot anar molt bé, com a mínim per veure quina branca de coneixement fa més per a tu. Potser amb aquest primer pas et decideixes entre tot el que t'interessa.

Quan trobis quina branca de coneixement s'adapta més a tu, et recomanem que facis una cerca per internet de quins graus en formen part. Busca informació per saber de què van, quines sortides professionals tenen... Pots mirar aquests vídeos per saber com són alguns graus i què s'aprèn a classe.

Si t'agradaria parlar amb un/a estudiant o professor/a d'algun grau en particular, digues-nos-ho als comentaris i t'hi posarem en contacte! Podries demanar-li com és el grau, si li va agradar, què va fer quan va acabar, on està treballant... Et pot ser molt útil! De la mateixa manera, si trobes un grau que t'interessa, pots intentar trobar una persona del teu entorn que ho hagi estudiat o que treballi en aquest àmbit. També pots escriure als col·legis professionals d'un àmbit i demanar que et posin en contacte amb un/a professional per poder comentar-li els teus dubtes o demanar-li consell.

En definitiva, et recomanem que busquis, busquis i no deixis de buscar! Com més informació tinguis sobre els temes que t'interessen, més clara tindràs la teva decisió. També és genial observar-te una mica a tu mateixa i veure què t'agrada fer en el teu temps lliure, quins són els teus hobbies... Et dedicaries a alguna d'aquestes coses si no et frenés el fet de pensar que no ets prou bona o que no trobaràs feina? Si tens una passió fora de l'institut, val la pena plantejar-te-la com a una opció de futur.

Per últim, si acabes el batxillerat i no tens ni idea de què fer, recorda que no estàs obligada a estudiar una carrera. Que no et faci pot prendre't un any o dos per treballar, viatjar, aprendre idiomes, fer un cicle, cursos... Possiblement, et trobaràs a tu mateixa i sabràs molt millor què fer i cap a on tirar :)

Esperem haver pogut ajudar-te una mica.

Moltes gràcies per escriure'ns i moltíssima sort!

 

martaramirez

Hola! 
Jo ja se la branca que m’agrada més, pero no sé quina carrera escollir, igualment tinc pensades algunes carreres.

Em podrieu posar en contacte amb algú que hagi fet el grau de periodisme?

gràcies

carla.roca

Hola, Marta!

I tant, t'enviarem el seu contacte per correu electrònic :)

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals