Preguntes i Respostes

No ser que fer

Comentaris

1

Hola! 

Estic fent 2n de batxillerat i no tinc gens clar que fer, veig com tots els del meu voltant els va be en els estudis i tenen super clar el seu futur mentre que a mi em va bastant malament, no em motiva res i no tinc gens clar el meu futur. No se que fer.

Comentaris

carla.roca

Hola, bbarcons!

És normal que et sentis així. La veritat és que no tothom està preparat per decidir què estudiar quan acaba l'etapa de secundària! Però el més important és acceptar-ho i no sentir-te malament ni pitjor que els altres per no haver pres una decisió. Tot vindrà!

Et recomanem que facis aquest seguit d'accions que et poden ajudar molt:

  1. Fer el nostre test d'orientació. T'ajudarà a trobar quin àmbit de coneixement fa més per a tu i et donarà alguns exemples de graus que hi estan relacionats. 
  2. Pensar en què t'agrada fer fora de l'institut i quins són els teus hobbies. T'hi dedicaries? Potser sí que ho faries però dubtes de les teves possibilitats o del futur que et poden aportar? Considera realment les teves passions com el teu projecte de vida, confia en tu!
  3. Mirar vídeos sobre com són els graus i què s'aprèn a classe. En aquests vídeos, veuràs estudiants de diverses carreres que expliquen la seva experiència.
  4. Si finalment et decideixes per una carrera o un àmbit, busca persones que hi treballin o hagin estudiat quelcom relacionat i parla amb elles. T'anirà molt bé saber la seva opinió sobre el grau i la professió. Pots trobar contactes escrivint a col·legis professionals de Catalunya.
  5. Si tot i aquesta recerca no trobes res que t'apassioni, potser significa que el 2020 no és l'any en què has de començar una carrera. Prendre't un any per pensar què vols fer no és cap derrota! Podries aprofitar per treballar, fer un cicle, viatjar, aprendre idiomes, fer cursos de temes que t'interessin...

Esperem que aquests passos t'ajudin a inspirar-te i a decidir-te. Si t'agradaria parlar amb alumnat o professorat d'algun grau en concret, digues-nos-ho als comentaris i t'hi posarem en contacte perquè li demanis qualsevol dubte que tinguis :)

Gràcies per escriure'ns i molta sort!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals