Preguntes i Respostes

Odontologia

Comentaris

3

Bona tarda,

La meva filla té molt clar que vol estudiar odontologia, està estudiant 4 ESO i vol escollir el batxillerat científic pero li recomanen a l’institut que no deixi la física de banda per no tancar-se opcions (si no entres a odontologia probaria de fer engineria biomedica) pero li fa por escollir física al batxillerat per si li fa baixar la nota de batxillerat !!

Que ens recomaneu? Escollir assignatures al batxillerat per assegurar_se millor nota per fer odontologia, com Mates, biología,química i optatives “senzilles” o escollir física d’optativa anual per accedir a una enginyeria si no lo arribes la nota per odontologia?…

Quines asignatures en concret ens recomaneu si us plau?


Gracies!

 

 

 

Comentaris

Publicat per: Redacció Preparats.cat

Hola, Eva!

Nosaltres també recomanem que faci Física, ja que hi ha molt poques assignatures de la Fase Específica de la Selectivitat que ponderin per accedir a Odontologia i una d'elles és Física! Consulteu les ponderacions 2024 per tenir una orientació. Això vol dir que Física és una de les poques assignatures (juntament -i únicament- amb Biologia i Química) que l'ajudaran a tenir una molt bona nota d'accés a la universitat si li va bé l'examen a la Selectivitat.

Alhora, per accedir a Enginyeria Biomèdica també pondera Física, però hi ha una mica més de varietat perquè també hi ha Biologia, Geologia i Ciències Ambientals, Matemàtiques i Química.

En casos com aquest, recomanem pensar en el present, ja que si ara mateix té clar que vol estudiar Odontologia, val la pena quedar-se amb aquesta idea i apostar per poder accedir-hi. 

Molta sort! 😉

Publicat per: Eva María Díaz Cobo

Bon dia,

Gràcies por la vostra resposta. Una coseta, la nota de batxillerat és un 60% i si escull física i li fa baixar la nota no serà pitjor? La perjudicarà mes que el que li pogui pujar la nota de presentar-se a la específica de física no? (Ens han explicat que es faria la mitja de les dues notes mes altes, en el seu cas el mes probable es que fos biología i química .. vull dir que tampoc li serviría per pujar nota física a les ponderacions…) i a odontologia no hi ha fisica al pla d’estudis tampoc….disculpeu estem una mica liats.. 

Gracies.

Publicat per: Redacció Preparats.cat

Hola, Eva.

Això ho podeu valorar millor amb l'institut, ja que tenint en compte les seves notes i evolució a l'ESO us poden assessorar millor sobre com li anirà Física.

De totes maneres, tot i que al pla d'estudis d'Odontologia no hi hagi Física, a la Fase Específica de la Selectivitat és una de les úniques 3 assignatures que li ponderen pel grau. En pot triar un màxim de 3, així que no cal que faci obligatòriament Física en aquesta fase. Però, com us diem, només en té 3 i són aquestes, així que potser sí que val la pena presentar-se a les 3. Com bé dieu, només li comptaran les notes dels dos millors exàmens de la Fase Específica.

Sempre que es pugui, pot ser bo presentar-se a 3 assignatures i no a menys. No té per què passar, però imagineu que només es presenta a Biologia i Química i un d'aquests exàmens va malament... 

Mentalitzant-se que Física en aquest cas pot ser important per l'accés al grau, si hi posa esforç li anirà bé! Nosaltres, sense cònèixer-la personalment ni el seu procés acadèmic, això és el que us podem aconsellar. Comenteu-ho amb l'institut, ja que el seu assessorament més personalitzat és el que us pot ajudar més. 

Molta sort i ànims!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
1 + 2 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.