Preguntes i Respostes

Quin embolic!

Comentaris

2

Hola! Sóc un noi que faig 3r d'ESO i la veritat, ja tinc dubtes sobre què estudiar i què no. Tot el dia li estic donant voltes (mirant Universitats, graus, pràctiques, sortides professionals...) i mai em puc decidir.

Sóc una persona molt sensible i empàtica, m'agrada molt ajudar a les persones i tot i ser bastant tímid, quan parlo en públic sempre ho faig bé. M'agrada ser el portaveu d'un grup i m'esforço i em motivo molt a l'Institut alhora de treure bones notes.

M'agrada bastant el llenguatge, escriure, se'm dona de 10 l'ortografia i llegir. Trobava que tenia un perfil ideal per estudiar alguna Filologia o Periodisme, ja que les llengües, també, se'm donen molt bé. Però més endevant vaig descobrir que les Matemàtiques també m'apassionaven, i la Biologia i la Història! I degut a que m'agraden moltíssimes matèries i em qüestiono quasi tot el que m'envolta, no sé quin grau escollir. També m'agrada organitzar, ajudar i treballar en equip, però treballar sol m'agrada moltíssim, també (què millor que treballar amb la teva ment?) i la ment de les persones sempre m'ha interessat (com és que fem X coses i no unes altres, per què interactuem així?, etc).

També cal destacar que m'agrada molt viatjar i conèxier ciutats i cultures noves (en especial Amèrica Llatina). I per últim, molts de cops, alhora d'estudiar per un examen (o per "Hobbie"), em poso a explicar la lliçó en una pissarra tot sol com si portés una classe, no sé per què, però ser docent en la secundària també m'agradaria molt, i no sé amb quins graus pots impartir cada matèria.

En fi, us demano si em sabrieu ajudar respecte quin grau estudiar sapiguent tot això, gràcies!

Comentaris

M05

Mmm, com és que no em contesteu?

carla.roca

Hola, M05!

Disculpa que no t'haguem contestat fins ara, però cada dia rebem un munt de preguntes i, tot i que intentem respondre-les totes el més aviat possible, de vegades és impossible.

Analitzant tot el que ens expliques, creiem que podries encaixar moltíssim a un Batxillerat Humanístic-Social, ja que t'interessen la comunicació i el llenguatge, el comportament humà, les matemàtiques (que poden ser socials i no científiques!)... fins i tot podria interessar-te l'educació!

Creiem que el més important és que ara decideixis quin batxillerat pots fer, ja que encara et queda 4t d'ESO i tot el batxillerat o cicle formatiu per decidir a quin grau vols accedir! Això sí, pots començar a fer algunes coses que t'ajudaran a tenir-ho una mica més clar en un futur:

  • Fer el nostre Test d'Orientació: et dirà en quin àmbit pots encaixar més segons la teva personalitat, gustos i aptituds
  • Mirar vídeos sobre l'experiència d'estudiants: entendràs què es fa a dins de les classes d'alguns graus universitaris
  • Anar al Saló de l'Ensenyament de Barcelona o a una fira del teu territori: podràs demanar informació a totes les universitats
  • Anar a la Jornada de Portes Obertes d'alguna universitat que t'interessi: coneixeràs professorat i alumnes de tots els graus!
  • Parlar amb un/a orientador/a professional! Pots trobar-ne al teu institut, al Punt Jove de la teva localitat...

Esperem que aquests recursos et serveixin de molt!

Gràcies per escriure'ns i molta sort.

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals