Preguntes i Respostes

triar grau mitjà

Comentaris

3

hola

el meu fill està cursant primer de batxullerat, ja que vol fer un curs de grau superior de periodisme , però li està costant bastant i no es planteja repetir, està valorant fer grau mitjà, però veient els que hi ha, no sap pas a quin s´inscriuria, ja que els que hem vist de imatge i so o informàtica, no son ben bé el que ell vol.

Es podria apuntar a qualsevol tipus de grau per poder passar després a periodisme? si no, quin es recomenable cursar pel seu cas?

gràcies

Comentaris

Publicat per: Redacció Preparats.cat

Bona tarda!

Abans de res, només per assegurar que teniu aquesta informació, és important aclarir que per accedir a un cicle formatiu de grau superior l'estudiant necessitarà haver finalitzat tot el batxillerat o tenir un cicle formatiu de grau mitjà. Si no, també pot presentar-se a una prova d'accés.

Dit això, actualment no existeixen cicles formatius de grau superior de l'àmbit del periodisme, però el que més li podria encaixar és el de Realització de Projectes d'Audiovisuals i d'Espectacles, ja que hi aprendria les competències més tècniques que també s'aprenen al grau universitari en Periodisme. Així doncs, si més endavant volgués cursar el grau universitari, aniria amb molt d'avantatge respecte a tot el que té a veure amb el control de càmeres, gravació de vídeo i so, fotografia, il·luminació, etc.

Dit això, per accedir a un grau universitari a Catalunya, no és un requisit essencial haver cursat un cicle formatiu de grau superior de la mateixa branca de coneixement. S'hi pot accedir des d'un cicle de qualsevol àmbit. I és que un cop acabat el cicle formatiu de grau superior, la nota final del cicle és la nota d'accés a la universitat de l'estudiant. Si amb aquesta nota en té prou per arribar a la nota de tall que es demana per accedir al grau universitari, hi entrarà!

Esperem haver pogut ajudar-vos.

Molta sort! 

Publicat per: maitetxu

bon dia

un parell de dubtes: si volgués fer el grau superior de Realització de projectes...... però fes un grau mig que no es correspon a la familia (un d´atenció social), tindria problema per passar després al anomenat anteriorment?

i per acabar, ell vol esperar les notes de primer de batxi per decidir què fer, entenc que de cara a preinscripcions, al institut on està ara té inscripció automàtica pel curs següent, però al preinscriure pel grau mig, només tinc de posar els instituts on voldria cursar el grau? no anomeno on està fent batxi ara? com no sap encara què farà, dependrà de com acabi primer de batxi.........no sé com fer-ho correctament

moltes gràcies

Publicat per: Redacció Preparats.cat

Bon dia!

Per accedir a un grau superior es tenen en compte diferents coses que donen una certa puntuació, entre elles si l'estudiant ja ha fet un grau mitjà de la mateixa família. Per tant, si no ha fet un grau mitjà de la mateixa família de la del superior, tindrà menys prioritat d'accés que altres estudiants. Però això no vol dir que sigui impossible. Podeu consultar més informació sobre l'accés a cicles formatius de grau superior.

Sobre la preinscripció de cicles formatius, us recomanem que feu una consulta directament al Departament d'Educació, que és l'organisme que gestiona aquest tràmit.

Molta sort i gràcies!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
8 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.