NOTÍCIES

Canvis a la preinscripció de cicles formatius a Catalunya

Preinscripció cicles formatius de grau superior 2024 - Preparats.cat
Publicat per: Redacció Preparats.cat

Estàs pensant començar un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) o cicle formatiu de grau superior (CFGS)? Hi ha canvis a la preinscripció de cicles formatius a Catalunya i avui te'ls expliquem perquè no et perdis res!

Recorda que si estàs valorant entrar en un cicle formatiu de grau superior (CFGS) com a alternativa a la universitat, la preinscripció de CFGS es fa en unes altres dates: del 24 al 30 de maig de 2024.

Què ha canviat a la preinscripció de cicles formatius a Catalunya?

  • Es reservaran més places per estudiar un cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior per les persones que ja han fet algun curs de formació professional (FP) perquè tinguin les mateixes possibilitats d'accedir que les persones que venen de 4t d'ESO o Batxillerat. És a dir, es reserven el 80% de les places de grau mitjà i grau superior a alumnes d'FP, 4t d'ESO i 2n de batxillerat. Com fins ara, tindran prioritat per accedir a un CFGS concret els i les alumnes que provingui d'un CFGM de la mateixa família professional.
  • La nota tindrà més pes que abans: igual que al sistema d'accés a la universitat,  el sistema de preinscripció de cicles formatius donarà prioritat a l'alumnat amb notes més altes.
  • En el cas d'accedir a grau mitjà, també canvia quines notes es tenen en compte: si s'accedeix des d'ESO, es compta la nota mitjana de 3r i 4t d'ESO. En aquest cas, abans es tenien en compte les notes de 1r fins a 3r d'ESO.
  • El procés d'assignació de places només tindrà dues fases: a la primera, s'assignarà plaça als i les estudiants que hagin aconseguit la seva primera opció. A la segona assignació, s'intentarà millorar les places de la resta en funció de les places disponibles.
  • Hi haurà un nou procés de repesca de places: les places vacants ja no es podran adjudicar de forma presencial als instituts durant el setembre, sinó que s'obrirà un sistema de repesca entre el 12 i el 16 de setembre. Estarà obert a tothom, tant per les persones que no van fer la preinscripció com per les que no han obtingut cap plaça.

Dates preinscripció cicles formatius de grau superior 2024

Estigues al cas de totes les dates de la preinscripció de cicles formatius de grau superior per no perdre't cap pas important!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
8 + 5 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.