NOTÍCIES

La intel·ligència artificial substiuirà els professionals de la comunicació?

T'expliquem si és possible que l'IA et prengui la feina si estudies una carrera de comunicació! - Preparats.cat
Publicat per: Redacció Preparats.cat

Segurament ja has utilitzat el Chat GPT en algun moment per fer un treball i ja saps la potència d'aquest tipus d'eines!

Tothom parla de la intel·ligència artificial (AI) i hi ha molt debat sobre la seva utilitat real i les possibles conseqüències que tindrà a la nostra vida. Si vols estudiar una carrera de l'àmbit de la comunicació, potser ja et preguntes: "Em robarà la feina la intel·ligència artificial?"

La intel·ligència artificial substituirà els professionals de la comunicació?

El Chat GPT et permet fer textos superprecisos en segons o Microsoft Designer crear dissenys amb una breu descripció del que necessites. Fins i tot pots aconseguir vídeos, presentacions, plans de màrqueting... de tot!

Això ha fet plantejar en l'entorn de molts àmbits professionals què passarà laboralment, però sobretot al món de la comunicació

L'IA robarà la feina a periodistes, publicistes o comunicadors audiovisuals?

Hi ha molts punts de vista, però la nostra visió és que:

  • És complicat fugir de l'IA i, fins i tot, contraproduent. Per tant, creiem que els professionals de la comunicació l'han d'aprofitar. Per exemple, quan vulguin crear el text d'una campanya publicitària (el copy) i no acabin de trobar les paraules adients pel públic al qual vulguin arribar. Per què no?
  • Però el més interessant de tot és això: encara que l'IA estigui present en el dia a dia de les feines de comunicació, fa falta que la persona que està utilitzant l'eina (el professional) tingui el criteri suficient per usar-la amb ètica i valors professionals!

De tot això i molt més parla el dossier Què has de saber si vols estudiar Periodisme, creada per la UVic i que et pots descarregar gratuïtament!

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
3 + 9 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.