NOTÍCIES

Audiologia: una professió de futur a mig camí entre la clínica i l'enginyeria!

Audiologia: una professió de futur a mig camí entre la clínica i l'enginyeria! - Preparats.cat
Publicat per: carla.roca

Sabies que, segons un estudi del 2021 de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), 1 de cada 4 persones tindrà problemes auditius al futur? De fet, 1/3 de la població de més de 65 anys ja en té, però, atenció, això també afecta les persones joves: el 50% de persones d'entre 12 i 35 anys corre risc de perdre audició!

Si t'interessa aquest tema, potser et preguntes com el podem tractar i frenar! Doncs la formació de les persones que tracten pacients amb aquests problemes és una de les més importants, així com seguir avançant en últimes tecnologies per adaptar els audiòfons o d'altres ajudes mèdiques i tecnològiques a les persones que ho pateixen. Per això, et volem parlar d'una futura novetat al sistema universitari espanyol: la UVic estrenarà el grau en Audiologia!

El primer grau d'Audiologia de tot l'estat espanyol, a la UVic

Aquest grau no ha existit fins ara a l'estat espanyol i, per això, moltes i molts audiòlegs s'han format a l'estranger. La UVic estrena el primer grau en Audiologia General a tot l'estat espanyol i es tracta d'un estudi en format semipresencial.

Què s'aprèn al grau en Audiologia General?

Qui triï aquest grau no serà otorrinolaringòleg, sinó audiòleg/loga. Aquest perfil professional tindrà una part més clínica, que li permetrà mesurar l'audició, treballar conjuntament amb l'otorrinolaringòleg i recomanar aparells que ajudin a la pèrdua auditiva, com els audiòfons.

Però també té un vessant més tècnica lligada a l'enginyera, amb la qual series capaç de treballar amb noves tecnologies i crear nous aparells, processos o apps que millorin la qualitat de vida dels i les pacients!

Serà una professió de futur

Les dades mencionades deixen clar que els problemes auditius van a l'alça i que cada vegada faran falta més especialistes en aquest camp.

A més, al grau també s'hi treballaran altres factors relacionats amb l'audició que són i seran encara més importants en el futur: la síndrome vertiginosa, la mesura ambiental de ciutats i espais, la contaminació acústica, els riscos laborals, l'escolta de música a volums molt alts...

Demana més informació del grau en Audiologia General!

Última actualització: 22/05/2024

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
2 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.