NOTÍCIES

Faltes d'ortografia: descomptaran un 10% als exàmens de Selectivitat 2025

Categoria
Les faltes d'ortografia descomptaran un 10% a les notes de Selectivitat 2025
Publicat per: Redacció Preparats.cat

Fa poc s'ha avançat que hi haurà un canvi ben important a partir de la Selectivitat del 2025: les faltes d'ortografia descomptaran un 10% de la nota a totes les assignatures en les quals es requereixi redactar un text!

Sí, tal com ho llegeixes. Això passarà a la Selectivitat de totes les comunitats autònomes, així com altres canvis que s'apliquen als exàmens a partir del 2025.

Les faltes d'ortografia i altres canvis de la Selectivitat 2025

A partir de la Selectivitat del 2025, aquests són els canvis i novetats que trobarem a les proves segons l'esborrany del nou reial decret:

  1. Les faltes d'ortografia descomptaran un 10% a totes les matèries en les quals es requereixi redactar un text. Com sempre, als exàmens de Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura i Llengua Estrangera s'haurà de redactar amb la llengua pertinent. A la resta d'exàmens de les PAU, hi ha la possibilitat de triar respondre en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat.
  2. Hi haurà un únic model d'examen per cada matèria. Tot i això, en alguns apartats dels exàmens es podrà triar entre diferents preguntes a respondre.
  3. El tipus de preguntes i exercicis podran canviar i acostar-se a l'objectiu de la "nova Selectivitat", que es proposa una transició cap a exàmens més competencials i menys memorístics. Com a mínim un 70% dels exàmens tindrà preguntes de resposta oberta o semiconstruïda, així que les preguntes tipus test seran més minoritàries.

Si t'espanta el tema de les faltes d'ortografia a la Selectivitat 2025, et recomanem començar a reforçar el teu nivell de català amb els exercicis del nostre PDF d'aprenentatge del català.

Anirem informant de qualsevol novetat de les PAU!

Font: La Vanguardia

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
13 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.