NOTÍCIES

Què és la Teràpia Ocupacional i de què treballaràs si l'estudies?

Teràpia Ocupacional en el món laboral: de què treballaràs? - Preparats.cat
Publicat per: arnau.casas

La Teràpia Ocupacional és un grau de la branca de la salut que consisteix a ajudar a les persones que han patit algun cop dur físicament o mentalment perquè puguin desenvolupar sense problemes les activitats de la vida diària.

És un grau ideal per l’alumnat interessat en un estudi de l’àmbit sanitari i que li agrada ajudar a altres persones, ja que també té un vessant molt social

Què és la Teràpia Ocupacional?

Els i les terapeutes ocupacionals són professionals de l'àmbit sociosanitari que treballen amb persones que necessiten un cop de mà per rehabilitar-se i per tornar a recuperar la seva vida després d'un gran canvi com, per exemple, haver perdut una extremitat en un accident de trànsit o haver patit una depressió molt severa.

Aquests professionals els ajuden a ajustar-se a la seva nova realitat adaptant les seves cases, a tornar a fer accions del dia a dia amb l'ajuda de fèrules i productes de suport i a buscar ocupacions per tornar a recuperar els rols que tenien abans del canvi de vida que han viscut.

De què pots treballar si estudies Teràpia Ocupacional?

  • Si passa pel teu cap treballar en un hospital, és un espai on la Teràpia Ocupacional és molt necessària per ajudar als malalts a recuperar-se i tornar a la normalitat.
  • Si t’agrada fer activitats amb els més petits/es, pots treballar en centres educatius i/o escoles per ajudar aquests infants en les dificultats que tinguin, però també pots fer de terapeuta en activitats de lleure dins dels casals.
  • Si t'apassiona de l’esport, pots donar consells i recolzar a esportistes que no passen per un bon moment, com també ajudar en la rehabilitació de jugadors/es que han patit una lesió greu.
  • Si empatitzes i tens molta cura amb la gent gran, pots treballar de terapeuta en residències per ajudar a persones amb una edat avançada que tenen problemes personals o de mobilitat.
  • Fins i tot pots utilitzar les teves passions com a teràpies pels pacients! Hi ha terapeutes que aprofiten l'equitació, la pintura, la dansa, els gossos, la jardineria... i moltes més activitats que tenen com a objectiu ocupar el temps de les persones i donar-los un propòsit per continuar amb les seves vides!

Si t’agrada solidaritzar-te amb els altres i t’apassiona el món de la salut, no dubtis en cursar el grau en Teràpia Ocupacional, especialitzar-te en un àmbit en el qual et sentis a gust, i que anar a treballar sigui com un hobby per a tu!

Per cert, si vols conèixer més aquest grau, descarrega't el dossier que t'explica tot sobre la Teràpia Ocupacional

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
2 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.