NOTÍCIES

Com funcionen les assignacions i reassignacions de places de la universitat?

Categoria
Com funcionen les assignacions i reassignacions de places de la universitat? - Preparats.cat

Ara que ja tens les notes de la Selectivitat, segurament, tens un bon embolic per entendre com funcionen les assignacions i reassignacions de places de la universitat... oi? No és un procés fàcil d'entendre a la primera, però volem explicar-te'l perquè et quedi ben clar i no tinguis cap dubte!

Com funcionen les assignacions i reassignacions?

Es publiquen sempre al web d'Accés Universitat i et pots trobar en les següents situacions:

 • A la 1a assignació, t'assignen una plaça entre la teva 1a i 8a opció. Poden passar diverses coses:
  • Que t'assignin a la teva 1a opció. Per a tu, ha acabat el procés de Preinscripció Universitària i ja et podràs matricular en les dates que et digui la universitat en qüestió.
  • Que t'assignin entre la 2a o 8a opció. Poden passar 2 coses:
   • Que decideixis acceptar i matricular-te a la plaça assignada. Per fer-ho, has d'activar el tràmit d"Assignació definitiva".
   • Que no t'agradi la plaça i decideixis esperar a la 2a assignació. En aquest cas, no t'has de matricular i només has d'esperar a la 2a assignació sense activar cap tràmit. No perdràs la plaça assignada, a no ser que milloris!
 • A la 2a assignació, poden passar diverses coses: que millori l'assignació o que no variï. Mai pot empitjorar!
  • Si la plaça assignada t'està bé, ja podràs matricular-te a la universitat.
  • Si vols esperar per veure si millores encara més, pots matricular-te a la universitat assignada per no perdre'n la plaça i activar el tràmit de "Continuar en el procés de reassignació de places". En aquest cas, hauràs d'esperar a les diverses reassignacions de places per veure si millores. Mentre esperes, com que t'has matriculat a la plaça assignada, fins i tot pots començar a anar a classe. Si en alguna reassignació millores la plaça, hauràs de fer la matrícula a la nova universitat i se’t retornaran els diners de la matrícula feta anteriorment, excepte les taxes, sempre que el canvi que facis sigui a una universitat pública catalana o la UVic-UCC.

Com s'activen els tràmits?

Els tràmits d"Assignació definitiva" i "Continuar en el procés de reassignació de places" estan actius només en certes dates al web d'Accés Universitat, que pots consultar a la nostra agenda.

Què més he de saber?

 • A la 2a assignació o a alguna reassignació, la plaça assignada pot quedar-se a la mateixa que a la 1a assignació o millorar. Mai pot baixar!
 • Si has demanat la verificació de la qualificació o la nova correcció d'algun examen de la Selectivitat, seguiràs dins del procés de Preinscripció Universitària que ja has començat. 

Ara tens més clar el procés d'assignacions i reassignacions? Esperem que ja no sigui un embolic per a tu!

Moltíssima sort!

Preparats.cat - Registre

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2019, podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.