NOTÍCIES

Què pot fer la Biotecnologia per combatre la Covid-19?

Què pot fer la Biotecnologia per combatre la Covid-19? - Preparats.cat

En la situació de crisi sanitària que estem vivint, la Biotecnologia està incrementant la seva investigació per poder frenar la pandèmia de la Covid-19 i trobar solucions. La comunitat biotecnològica sempre ha col·laborat amb la medicina i la ciència per combatre altres virus com per exemple l’Ebola, la tuberculosi o la sida.

Al llarg dels últims mesos, la Biotecnologia ha estat un dels sectors que ha contribuït més a investigar la Covid-19. A continuació, us deixem un seguit de les tasques que s’han dut a terme per eradicar el virus i trobar una vacuna:

 1. Amb l’ajuda de les seves capacitats, la Biotecnologia ha pogut aconseguir materials pels professionals sanitaris perquè puguin realitzar la seva feina amb la màxima seguretat.
 2. Empreses associades a l’Associació Espanyola de Bioempreses, han pogut desenvolupar kits per a la detecció de la Covid-19.
 3. El descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs ha estat possible gràcies a la capacitat que van tenir diverses empreses espanyoles en el sector biotecnològic.
 4. El grup d’investigació en Nutrigenòmica de la UIB i l’àrea de Biotecnologia de Eurecat van posar en marxa diverses iniciatives per investigar amb fures i avançar en l’obtenció de la vacuna contra la Covid-19.
 5. L’Institut de Biotecnologia de Pequín i la Universitat d’Oxford van ser els primers centres que van aconseguir demostrar la seguretat de la seva investigació i, van lluitar per demostrar la seva eficàcia.

 

Amb l’ajuda de la ciència i la innovació, tenim les millors eines per fer front a la crisi sanitària. La Biotecnologia és una disciplina que estudia àrees relacionades amb la biomedicina, la bioinformàtica o el bioprocés i que participa activament en la recerca de malalties i virus, així com les seves solucions.

Si t’interessa la ciència i vols treballar en àmbits com la biomedicina, la indústria farmacèutica, alimentària o mediambiental, et recomanem estudiar el grau en Biotecnologia! A Catalunya, les universitats públiques i concertades que l’ofereixen són:

 • Universitat Autònoma de Barcelona
 • Universitat de Barcelona
 • Universitat de Girona
 • Universitat de Lleida
 • Universitat Rovira i Virgili
 • Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

Si vols parlar amb un/a estudiant o professorat del grau en Biotecnologia, només ens ho has de demanar!

Preparats.cat - Registre

 

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
1 + 4 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.