NOTÍCIES

Com funcionen les assignacions de places de la universitat?

Categoria
Com funcionen les assignacions de places de la universitat? - Preparats.cat
Publicat per: carla.roca

Ara que ja tens les notes de la Selectivitat, segurament, tens un bon embolic per entendre com funcionen les assignacions de places de la universitat... oi? No és un procés fàcil d'entendre a la primera, però volem explicar-te'l perquè et quedi ben clar i no tinguis cap dubte!

Com funcionen les assignacions de places de la universitat?

Es publiquen sempre al web d'Accés Universitat i et pots trobar en les següents situacions:

 • A la 1a assignació, t'assignen una plaça entre la teva 1a i 8a opció. Poden passar diverses coses:
  • Que t'assignin a la teva 1a opció. Per a tu, ha acabat el procés de Preinscripció Universitària i ja et podràs matricular en les dates que et digui la universitat en qüestió.
  • Que t'assignin entre la 2a o 8a opció. Poden passar 2 coses:
   • Que decideixis acceptar i matricular-te a la plaça assignada. Per fer-ho, has d'activar el tràmit d"Assignació definitiva".
   • Que no t'agradi la plaça i decideixis esperar a la 2a assignació. En aquest cas, no t'has de matricular i només has d'esperar a la 2a assignació sense activar cap tràmit. No perdràs la plaça assignada, a no ser que milloris!
 • A la 2a assignació, poden passar diverses coses: que millori l'assignació o que no variï. Mai pot empitjorar!
  • Si la plaça assignada t'està bé, ja podràs matricular-te a la universitat.
  • Si vols esperar per veure si millores encara més, pots matricular-te a la universitat assignada per no perdre'n la plaça i activar el tràmit de "Continuar en el procés d'assignació de places". En aquest cas, hauràs d'esperar a les següents assignacions de places per veure si millores. Mentre esperes, si t'has matriculat a la plaça assignada (que és recomanable si vols assegurar tenir-ne alguna i començar la universitat), fins i tot pots començar a anar a classe. Si en alguna assignació millores la plaça, hauràs de fer la matrícula a la nova universitat i se’t retornaran els diners de la matrícula feta anteriorment, excepte les taxes, sempre que el canvi que facis sigui a una universitat pública catalana o la UVic-UCC.

Com s'activen els tràmits?

Els tràmits d"Assignació definitiva" i "Continuar en el procés d'assignació de places" estan actius només en certes dates al web d'Accés Universitat, que pots consultar a la nostra agenda.

Què més he de saber?

 • A la 2a assignació o a les posteriors, la plaça assignada pot quedar-se a la mateixa que a la 1a assignació o millorar. Mai pot baixar!
 • Si has demanat la verificació de la qualificació o la nova correcció d'algun examen de la Selectivitat, seguiràs dins del procés de Preinscripció Universitària que ja has començat. 

Ara tens més clar el procés d'assignacions de places a la universitat? Esperem que ja no sigui un embolic per a tu!

Moltíssima sort!

Última actualització: 19/06/2023

 

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
14 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.