NOTÍCIES

La simulació com a base de l’aprenentatge en la formació de mestre/a

La simulació com a base de l’aprenentatge en la formació de mestre/a

Si estàs pensant en ser mestre/a i estàs acabant de valorar a quina Universitat et vols formar, et donarem un consell:

 • Tingues molt en compte les instal·lacions de la universitat on cursaràs el grau!

Per què són tant importants les instal·lacions? Cada vegada prenen més importància les classes pràctiques i vivencials en laboratoris de simulació i utilitzant materials reals de diferents metodologies pedagògiques. Els espais de reflexió, diàleg i experimentació donen al futur mestre les eines més útils per treballar amb infants, allunyant-se de les fins ara imprescindibles classes magistrals.

La UVic, per exemple, ha estrenat el nou Laboratori de Formació i Recerca en Educació Infantil, un espai de referència per a la pedagogia Montessori. T’expliquem per què és important que els estudiants en Mestres d’Educació Infantil, Educació Primària o Doble Grau en Educació Infantil i Primària experimentin la simulació.

Les claus de la simulació en la formació de mestre

 1. Que els alumnes coneguin de primera mà els materials que faran servir en una aula
 2. Que experimentin diferents metodologies pedagògiques
 3. Que puguin posar en pràctica el que aprenen a les classes teòriques més enllà de les pràctiques professionals obligatòries
Espais UVic

Trets distintius de la metodologia Montessori

La metodologia Montessori és una filosofia educativa que impulsa l’autoaprenentatge en l’etapa escolar dels 0 als 12 anys. Si vols ser mestre/a i, a més, et planteges especialitzar-te més endavant en aquest mètode, t’expliquem què pretén aquesta pedagogia:

 1. Que tots els infants tinguin l’oportunitat d’estudiar, independentment de la seva cultura o nivell social
 2. Que l’infant pugui triar sense que li exigeixin què ha de fer. El professor o professora és un guia que li presenta els materials. Un cop el nen o nena coneix el seu funcionament, pot escollir què li ve més de gust
 3. Que els infants siguin més autònoms i independents
 4. Que aprenguin a esperar i a ser organitzats
 5. Que respectin els altres infants
 6. Crear un vincle adequat entre l’infant, l’ambient, el coneixement i els adults
 7. Orientar les famílies en cada etapa escolar
 8. Fer ús de materials nobles: fusta, metall o productes naturals. El seu disseny està molt ben estudiat

Ja veus que la professió de mestre/a és tot un món. Abans de triar universitat, estudia bé cada opció: pla d’estudis, instal·lacions i espais. Si necessites més informació sobre els Graus en Mestres, no dubtis en escriure’ns al Preguntes i respostes.

Registra't a Preparats!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2018 podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals