NOTÍCIES

Interprofessionalitat: si tries un estudi de Salut, treballaràs en equip!

Interprofessionalitat: si tries un estudi de Salut, treballaràs en equip!
Publicat per: Redacció Preparats.cat

T'agradaria estudiar una carrera de l'àmbit de la Salut, com Infermeria, Fisioteràpia, Medicina, Nutrició Humana i Dietètica, Psicologia o Teràpia Ocupacional?

Si tires per aquest camí, quan comencis a treballar, col·laboraràs estretament amb professionals de diferents disciplines. I per saber com fer-ho, és important que comparteixis experiències amb altres alumnes des del moment que estiguis estudiant!

Això és tan crucial que als graus de salut de la UVic han iniciat un projecte des del primer curs de tots els seus estudis perquè els estudiants aprenguin a treballar entre ells i elles.

Jornada Interprofessional dels graus de Salut de la UVic

Aquest mes de febrer, la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic va fer la primera Jornada Interprofessional per integrar les competències interprofessionals en la formació dels seus estudiants dels graus de salut.

I en què ha consistit? L'Eduard Minobes, el Vicedegà de la Facultat, ens ha explicat que es va decidir ajuntar tot l'alumnat de primer curs dels graus de salut en aquesta jornada perquè:

  • Es coneguin entre ells i elles, ja que en futur podrien ser companys de feina en un hospital, CAP, residència, etc.
  • Entenguin quines feines fan en altres professions. De vegades, es confonen les tasques que fa cada professional de la salut. Per exemple: qui és l'encarregat de fer un embenat? Depèn de la situació, li tocarà a un/a infermer/a o a un/a fisioterapeuta. I hi ha mil situacions com aquesta!
  • Aprenguin a treballar en equip: una bona atenció al pacient ha de ser integral i centrada en la persona, i per això els equips formats per diferents professionals han de treballar conjuntament i de manera col·laborativa per ajudar al màxim a la persona.
  • Siguin conscients de la importància per la persona del seu treball integral, a banda de les cures que hauran d'aplicar. És a dir, el treball en equip dels professionals de la salut també serveix per avaluar les repercussions a la vida de la persona després d'una operació o un ingrés, així com l'impacte en els seus familiars i cuidadors o la seva comunitat. Un bon treball col·laboratiu permetrà als professionals ajustar els millors recursos de tractaments, medicació, proves mèdiques o ingressos.
  • Dominar la interprofessionalitat en l'entorn laboral pot afavorir que els futurs professionals trobin feina més fàcilment. El treball en equip i col·laboratiu, com a qualsevol àmbit, està molt ben valorat i buscat en el món sanitari!

En aquesta Jornada Interprofessional van fer diferents activitats i dinàmiques que van ajudar als estudiants a treballar totes aquestes competències. 

I no s'acaba aquí! Aquesta jornada va ser només una prova pilot d'un projecte que s'estendrà a la resta de cursos dels graus de salut de la UVic, amb la intenció d'incloure-hi estudiants d'altres graus UVic, com Medicina o Psicologia.

Si t'interessa tot això que t'estem explicant, demana més informació dels graus de salut de la UVic! I si vols veure les seves instal·lacions, conèixer estudiants i assistir a xerrades sobre els graus, apunta't a la Jornada de Portes Obertes UVic del 23 de març!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
CAPTCHA
5 + 12 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.