NOTÍCIES

Quines notes de tall han pujat aquest 2021?

Categoria
notes de tall 2021 - preparats.cat

Les notes de tall de la Preinscripció Universitària d’aquest any han pujat després de l’augment de la nota mitjana de les PAU (del 6,633 al 6,862) i de la pujada de l’expedient de l’alumnat de batxillerat (del 7,53 al 7,66), segons un article publicat per Unportal.

A més, com cada any, hi ha carreres que per la forta demanda d’estudiants que tenen i/o per les poques places disponibles que hi ha, veuen com la seva nota de tall augmenta considerablement. Aquest any, els graus universitaris que tenen una nota més alta per poder-hi accedir són ADE, Medicina, Infermeria, Psicologia i Enginyeria Informàtica.

Graus amb una nota de tall més alta

La majoria de graus que han experimentat una pujada en les notes de tall després de realitzar-se la Selectivitat d’aquest 2021 són de l’àmbit de la salut, tot i que també han incrementat en les carreres d'altres àmbits. Aquests són uns quants exemples:

  • ADE: A la UB la nota s’ha enfilat fins a un 9,646, gairebé un punt més que en l’any anterior. A la UPF, on ja era la nota més alta, puja unes dècimes fins l’11,652 i, a la UAB, ja es situa per sobre dels 10 punts.
  • Medicina: Tot i ser una de les carreres en la qual sempre es necessita una nota molt alta per entrar-hi, aquest any ha patit un creixement moderat. Per accedir a la UVic es necessita un 12,390 i al campus Clínic de la UB un 13,146, unes poques dècimes més respecte el 2020.
  • Infermeria: La nota no ha disminuït, sinó que ha augmentat. Dels 17 centres que s’imparteix aquest grau, en dotze ja es demana més d’un 10, en cinc més d’un 11 i al campus Clínic de la UB la nota d’accés és d’un 12,465.
  • Psicologia: Els sis centres en els quals s’imparteix el grau de Psicologia han vist com la nota per accedir-hi augmentava. No només a Barcelona, on hi ha més oferta del grau, sinó també en les altres capitals de província.
  • Enginyeria Informàtica: A la UPC i a la UB el límit ja s’ha situat per sobre dels 10 punts, però la pujada de les notes de tall en aquest grau també ha augmentat a la UdG, UdL, URL i al campus de Vilanova i la Geltrú de la UPC.

Cada any, després de les PAU, sempre hi ha notes de tall que pugen, ja que hi ha graus més sol·licitats que d’altres. Però això no et pot desanimar a treballar i estudiar fort per aconseguir la nota que necessites per cursar el grau que t’interessa! Molts ànims a tots/es els/les estudiants que heu fet o voleu fer la Selectivitat! Segur que acabareu accedint a la carrera que sempre heu somiat!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una!

Registra't a Preparats.cat, la web de referència d'orientació universitària

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
12 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.