NOTÍCIES

Nous canvis en la taula de ponderacions de la fase específica de la Selectivitat 2020!

Categoria
Nous canvis en la taula de ponderacions de la fase específica de la Selectivitat 2020!

Ja saps que depenent de la modalitat de batxillerat que cursis faràs unes assignatures o unes altres, és evident que no té res a veure el batxillerat tecnològic amb el batxillerat artístic! I això és important perquè, a la fase específica de la Selectivitat, et ponderaran unes assignatures concretes depenent de la carrera universitària que vulguis estudiar. Les universitats decideixen quines matèries valoren més per cada un dels seus estudis. Les ponderacions (que van del 0,1 al 0,2)  són el valor afegit a cada assignatura de modalitat en relació al grau que vols estudiar, i et serviran per pujar nota a la Selectivitat. T’ho expliquem amb un exemple perquè ho entenguis millor:

Si, per exemple, vols estudiar el Grau en Nutrició Humana i Dietètica, a la fase específica de Selectivitat només et ponderaran assignatures com Biologia, Matemàtiques, Química i Física, per tant, seria preferible (no imprescindible) que estudiessis un batxillerat científic, on faràs  aquelles matèries que et ponderaran a la Selectivitat i t’ajudaran a pujar nota per accedir al Grau. Per això, si has cursat un batxillerat social i resulta que després vols fer Nutrició, no podràs utilitzar cap assignatura cursada del batxillerat per pujar nota, ja que les assignatures del social no ponderaran per la carrera de Nutrició.

Canvis a les ponderacions del 2020:

Un dels grans canvis establerts per les ponderacions del 2020 és que s’han reduït dràsticament aquelles assignatures que ponderaven 0,1 a la fase específica de Selectivitat. Per contra, trobarem més assignatures que ponderaran 0,2. A continuació us indiquem alguns dels canvis més significatius:

  • Pels graus en Fisioteràpia i Infermeria, les matèries Història de la Filosofia i Matemàtiques ponderaran 0,2
  • Pel grau en Medicina només ponderaran 0,2 Biologia, Química i Física, mentre que Matemàtiques o Ciències de la Terra i del Medi Ambient, que abans ponderaven 0,1, deixaran de fer-ho
  • Pels graus d’Educació Infantil o Primària les matèries Cultura Audiovisual, Economia de l’Empresa, Disseny i Dibuix Tècnic deixaran de ponderar. Per contra, Llatí i Grec pugen de categoria ponderant 0,2
  • Pel grau d’ADE passen a ponderar un 0,2 assignatures com Biologia, Química, Física, Geografia i Història de la Filosofia

 

Ja veus que s’han fet molts canvis que et poden afectar a l’hora d’escollir carrera universitària, per això et recomanem que consultis les ponderacions del 2020! Potser encara ets a temps de canviar la teva modalitat de batxillerat si veus que l’escollida no t’ajuda a encaminar-te a la carrera que tens pensat estudiar!

Preparats, llestos… universitat!: tot el que et cal saber per anar a la Universitat. Si encara no ho has fet, registra’t al web i no te’n perdràs ni una! A més, si et registres abans del juliol del 2018 podràs guanyar un salt amb paracaigudes!

Comparteix això:

Registra’t

Podràs accedir a tots els continguts del nostre web i rebràs puntualment informació per correu electrònic segons els teus interessos.

Condicions generals
4 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.